728×90 – glava
728×90 – glava
Konec prejšnjega tedna in minuli vikend so imeli policisti Policijske uprave Maribor en kup dela

Konec prejšnjega tedna in minuli vikend so imeli policisti Policijske uprave Maribor en kup dela

Podtaknjen požar?

V četrtek (22. septembra) so obravnavali požar na Puhovi ulici v Mariboru, v katerem je objekt v velikosti okoli 10x15m v celoti zgorel in nastalo je za okrog 10 tisoč evrov škode. Policisti, ki so opravili ogled kraja požara sumijo, da gre za požig, zato z zbiranjem obvestil in s policijsko preiskavo nadaljujejo.

Prijeli so dva vlomilca.

Prvega v sredo, ko so prejeli klic o storitvi kaznivega dejanja velike tatvine, na območju Melja v Mariboru. Prijeli so in odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, odredili 48-urno policijsko pridržanje in med preiskavo potrdili sum, da je omenjeni moški izvršil še več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, predvsem vlomov in tatvin. Te je izvrševal na območju Maribora in Šentilja, z njimi pa si je pridobil protipravno premoženjsko korist v skupni višini okoli 5.000 evrov. V četrtek ponoči je prišlo v Melju do nove tatvine. Tudi to pot so policisti storilca pri dejanju zasačili, gre za 36-letnega starega znanca Policije in njegovo 26- letno zunajzakonsko partnerico. Ker sta iz parkiranega vozila odtujila različne predmete, so policisti oba pridržali. V času pridržanja so policisti ugotovili, da je osumljenec v letošnjem letu izvršil tudi vlomno tatvino v podjetju na območju bivše Tovarne avtomobilov Maribor. Takrat si je protipravno prilastil več kosov različnega orodja v skupni vrednosti okoli 7.000 evrov. Zoper opisanega osumljenca je bilo v preteklosti podanih že več kazenskih ovadb za različna kazniva dejanja, predvsem za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete in s področja prepovedanih drog, za kar je bil tudi večkrat pravnomočno obsojen.

Dve hudi nesreči, dve smrtni žrtvi

V nedeljo, 25. septembra, tik pred 6. uro je prišlo do prometne nesreče na avtocesti A1 Ljubljana – Šentilj, med priključkoma Rogoza in Maribor Center (Ptujska cesta). V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, v nesreči pa je ena oseba umrla, še dve pa sta telesno poškodovani. Kot je razvidno iz policijskega poročila je do nesreče prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje.

V nedeljo, 25. septembra ob 19.02, je 18-letni voznik, vozil neregistrirano kolo z motorjem in pri zavijanju v levo, kljub zeleni luči, ni upošteval prednosti naravnost vozečih vozil v nasprotni smeri. V tistem času je po levem prometnem pasu naravnost, pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal neznani voznik, osebnega avtomobila znamke Opel, rdeče barve, karavan izvedbe, kateri je trčil v desni bočni del kolesa z motorjem. Po trčenju je nato voznik kolesa z motorjem še trčil v prednji del osebnega avtomobila Kia, katerega je po desnem prometnem pasu, pravilno iz nasprotne smeri, pripeljal 30-letni voznik. Zaradi hudih poškodb je bil voznik kolesa z motorjem odpeljan z reševalnim vozilom v UKC Maribor, kjer je kasneje umrl.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X