728×90 – glava
728×90 – glava
Poskus nedovoljenih vstopov v Državo

Poskus nedovoljenih vstopov v Državo

Včeraj, v četrtek 20. oktobra, ob 6.40 uri je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo vstopal 38-letni makedonski voznik tovornega vozila znamke Mercedes, registrskih oznak Makedonije.

Pri pregledu tovornega vozila so policisti ugotovili, da je bila na vozilu pretrgana in ponovno sestavljena pletenica, na kateri je carinska zalivka. Zato so opravili temeljit pregled tovornega dela vozila in v njem odkrili 14-letnega državljana Afganistana, ki se je, skrit med naloženim tovorom, poskušal izmakniti mejni kontroli. Mladoletnega tujca so naši mejni policisti zavrnili in ga ob 8.20 predali hrvaškim varnostnim organom.

Na istem mejnem prehodu je v četrtek, ob 11. uri v našo državo s tovornim vozilom turških registrskih oznak vstopal tudi 40-letni turški voznik. Tudi pri tem vozilu so policisti ugotovili, da je bila pretrgana in ponovno sestavljena pletenica, na kateri je carinska zalivka. Zato so s službenim psom policije opravili temeljit pregled tovornega dela vozila in v njem odkrili dva državljana Afganistana, stara 13 in 14 let, ki sta se, skrita med naloženim tovorom, poskušala izmakniti mejni kontroli. Mladoletna tujca so naši mejni policisti zavrnili in ju ob 12.15 predali hrvaškim varnostnim organom.

gruskovje gruskovje1 p1070142 p1070145

Foto: PU Maribor

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X