728×90 – glava
Zloraba bančnih kartic, zasežena droga in vlom v stanovanjsko hišo v Mariboru

Zloraba bančnih kartic, zasežena droga in vlom v stanovanjsko hišo v Mariboru

Znova veliko dela za naše policiste.

ZLORABA BANČNIH KARTIC ZA SPLETNE NAKUPE

Policisti Policijske postaje Maribor I so v četrtek, 13. oktobra, pričeli z zbiranjem obvestil in podatkov v zvezi suma storitve kaznivih dajanj uporabe ponarejene bančne, kreditne ali druge kartice, po 247. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Z namenom zbiranja obvestil je bila v tej zvezi še istega dne odvzeta prostost 23-letnemu državljanu Tunizije in 21-letni državljanki Slovenije, ki sta preko računalnika opravila večje število spletnih nakupov. Nakupe sta plačevala s plačilnimi karticami, katerih uporabe nista bila upravičena. Na tak način sta oba opravila vsaj za okrog 5.000 evrov uspešnih in za okrog 20.000 evrov neuspešnih transakcij. Zoper oba bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba, grozi pa jima zaporna kazen.

NA PMP GRUŠKOVJE ZASEGLI PREPOVEDANO DROGO KONOPLJO

Policisti PMP Gruškovje so v soboto, 22. oktobra, v sklopu načrtovanega poostrenega nadzora, pri vozniku avtobusa, 23-letnem državljanu Bosne in Hercegovine, našli tri zavoje s prepovedano drogo konopljo, v skupni neto teži 550 gramov. Policisti so prepovedano drogo zasegli, tujca pridržali in 23. oktobra skupaj s kazensko ovadbo po 1. odstavku 186 Kazenskega zakonika predali preiskovalni sodnici. 

zasezena-droga-pmp-gruskovje

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MARIBORU

Neznani storilec je v nočnem času, med 22. in 23. oktobrom, vlomil v stanovanjsko hišo v Mariboru. Storilec je najprej preplezal zaščitno ograjo, nato s silo odprl okno, ki je bilo odprto na kip in tako prišel v notranjost hiše. Odtujil je več kosov zlatnine, uro, posodo in prenosni računalnik. Premoženjska škoda znaša okoli 10.000 evrov.

KRŠITVE

V sklopu varovanja javne prireditve v Mariboru, ki je potekala 21. oktobra, so policisti zaznali in obravnavali naslednje kršitve: v 7 primerih so zasegli prepovedane droge, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so zasegli eno osebno vozilo, izdali tri plačilne naloge in en obdolžilni predlog.

Foto: PMP Maribor

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X