728×90 – glava
728×90 – glava
V Miklavžu so se srečali organizatorji prehrane in kmetijski ponudniki

V Miklavžu so se srečali organizatorji prehrane in kmetijski ponudniki

Občine Miklavž na Dravskem polju, Hoče – Slivnica, Starše in Rače – Fram ter Mariborska razvojna agencija so organizirali skupno srečanje organizatorjev prehrane in kmetijskih ponudnikov iz štirih občin.

Srečanje, ki so ga priredili v sklopu projekta Samooskrba Podravja, je potekalo včeraj popoldne v kulturnem domu v Miklavžu na Dravskem polju. Najprej je bila predstavitev organizatorjev prehrane iz posameznih ustanov, ki so predstavili tudi svoje izkušnje glede sodelovanja z lokalnimi ponudniki. V nadaljevanju so lokalni ponudniki predstavili svojo ponudbo, srečanje pa so sklenili z razpravo o možnostih in priložnostih za še večje sodelovanje med ustanovami in ponudniki z namenom doseganja kratkih dobavnih verig in bolj organiziranega naročanja ter odkupa lokalne hrane. Podrobneje pa v pogovoru z magistro Danijelo Kocuvan, koordinatorko projekta Samooskrba Podravja iz Mariborske razvojne agencije:

POSNETEK: DANIJELA KOCUVAN

Naslednje srečanje med organizatorji prehrane v javnih ustanovah in kmetijskimi ponudniki bo 29. novembra v Poljčanah, in to za območje petih občin, podobno srečanje pa načrtujejo še v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X