728×90 – glava
728×90 – glava
Policisti odvzeli prostost osumljenemu umora brezdomca v Mariboru

Policisti odvzeli prostost osumljenemu umora brezdomca v Mariboru

Poročali smo že, da so preteklo sredo (23. novembra) v starih zaporih na Pobreški cesti v Mariboru v enem izmed objektov našli moško truplo.

Pri opravljanju ogleda so policisti ugotovili, da gre za brezdomca in da so podani utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja umora. Podrobneje o dogodku in nadaljnjih aktivnostih policistov pa vodja izmene OKC PU Maribor Robert Pišek.

POSNETEK: POLICIJA

So pa mariborski policisti v zadnjih dneh tudi poostreno nadzirali promet. Pri tem so minuli konec tedna ustavili kar štiri voznike, ki so imeli v organizmu več kot 0,52 miligrama alkohola, za kar je predpisana globa najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Letos se je še povečal delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč, zato bodo policisti nadaljevali s poostrenimi aktivnostmi tudi v prihodnjih tednih. Na območju Policijske uprave Maribor so sicer letos obravnavali že dva odstotka več prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani. Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč je izredno visok in znaša več kot 12 odstotkov, medtem ko je bil lani desetodstoten. Največji je bil delež alkoholiziranih povzročiteljev pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom, prav tako je visok pri prometnih nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami. V noči iz 17. na 18. december bodo sicer mariborski policisti izvedli obsežen poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji PROMIL.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X