728×90 – glava
V hišni preiskavi odkrili marihuano in orožje

V hišni preiskavi odkrili marihuano in orožje

ODKRILI MARIHUANO IN OROŽJE

V petek, 27. januarja 2016, so policisti PP Rače v hišni preiskavi pri 68-letniku iz okolice Slovenske Bistrice zasegli približno 2 kilograma prepovedane droge marihuane s tehtnico in več kosov orožja: lovsko puško znamke CZ, dve pištoli, znamke Perfecta in Umarex, dušilec za puško, 292 nabojev različnih kalibrov, kovinski bokser in bodalo z obojestranskim rezilom. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in eksploziva.

NA PTUJU ODTUJILI ČOLN

V soboto, 28. januarja 2016, so bili policisti PP Ptuj obveščeni o tatvini čolna. Neznanec je med 12. in 28. januarjem na Ptuju odtujil rdečo-bel gliser, znamke Elan, označbe KP-629, s prikolico in nameščenim izvenkrmnim motorjem znamke Yamaha 20 DMO, ter tako lastnika oškodoval za 3.000 evrov.

VLOMILEC LASTNIKE OŠKODOVAL ZA 8.000 EUR

Neznani storilec je v soboto, 28. januarja 2016, vlomil v hišo na Ptuju, odtujil denar in več kosov zlatnine ter lastnike s tem oškodoval za približno 8.000 evrov.

POLICISTI PRIDRŽALI ISKANO OSEBO

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor so v nedeljo, ob 21.40, med kontrolo potnikov avtobusa romunskih registrskih tablic, na počivališču Lormanje, v smeri Murske Sobote, odkrili osebo, zoper katero je bilo na podlagi Evropskega naloga za prijetje in predajo razpisano iskanje. 35-letnika so pridržali in privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je odredil sodno pridržanje.

Foto: PU Maribor

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X