728×90 – glava
Prostorska stiska v zdravstvenem domu Gornja Radgona

Prostorska stiska v zdravstvenem domu Gornja Radgona

Zdravstvenemu domu Gornja Radgona, ki se že nekaj let spopada z veliko prostorsko stisko, pa se kot kaže vendarle obetajo boljši časi.

Zdravstveni dom Gornja Radgona opravlja zdravstveno dejavnost v Zdravstvenih postajah v Apačah in Sv. Jurij ob Ščavnici, njihovi zdravniki pa so prisotni tudi v treh zunanjih ambulantah (šolski zobozdravnik v vrtcu v Radencih, splošni zdravnik v gornjeradgonskem domu starejših in pa v očesni ambulanti v optiki).

Občina se je odločila za investicijo in dozidavo obstoječe stavbe. V približno 500 kvadratnih metrov velikem prizidku bodo pridobili prostor za potrebe dispanzerja medicine dela, prometa in športa, uredili bodo prostor očesne in pediatrične ambulante, pridobili bodo predavalnice in prostor za psihologa, logopeda, referenčno ambulanto in dvigalo, ki ga sedaj ni. Ocenjena vrednost investicije je 600 tisoč evrov. Več kot polovico sredstev bi lahko zagotovil zdravstveni dom sam, ostalo občine ustanoviteljice. Stavba je v času izgradnje in prve dogradnje leta 1979 ustrezala takratnim potrebam in normativom, a danes ni več tako. S širitvijo dejavnosti na parodontologijo, gerontologijo, ultrazvok, klinično psihologijo, logopedijo in še marsikaj, je prostora v Zdravstvenem domu Gornja Radgona premalo.

Na zadnji seji občinskega sveta je bila predstavljena tudi ideja o začasnem najemu prostorov nad Lekarno Špringer za potrebe splošne in pediatrične ambulante, za kar bi stroške pokril zdravstveni dom.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X