728×90 – glava
Poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov v avtomobilih tudi na območju Policijske postaje Lenart

Poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov v avtomobilih tudi na območju Policijske postaje Lenart

Po Sloveniji se je včeraj začela preventivna akcija Varnostni pas, katere namen je povečati delež uporabe varnostnih pasov na vseh vožnjah in v vseh vozilih in s tem zmanjšati posledice prometnih nesreč.

V času akcije agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo, ministrstvom za izobraževanje, nevladnimi organizacijami in drugimi institucijami izvaja različne aktivnosti. Med drugim po vrtcih in šolah prikazujejo pravilno uporabo otroških sedežev in varne vožnje otrok. Policisti in redarji pa poostreno nadzirajo uporabo pasov. O tem smo se pogovarjali s pomočnikom komandirja na Policijski postaji Lenart Benom Matjašičem, ki smo ga povprašali še o ostalih preventivnih akcijah policistov:

POSNETEK: BENO MATJAŠIČ 

Dodajmo, da so policisti Policijske postaje Lenart pretekli teden svojim kolegom s Ptuja pomagali opravljati poostren nadzor nad prometom tovornih vozil na relaciji Lenart – Ptuj, kjer je sicer prepovedana vožnja za tovornjake, težje od 7,5 ton, izjema je le lokalni tovorni promet. Pri tem so ugotovili nekaj kršiteljev, skupno pa so policisti na tej cesti do 10. decembra lani izvedli 327 ukrepov.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X