728×90 – glava
728×90 – glava
V Mariboru osumljenemu zasegli 759 sadik konoplje

V Mariboru osumljenemu zasegli 759 sadik konoplje

Policisti Policijske postaje Maribor I so 21. 3. 2017, na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše pri 40-letnem Mariborčanu.

Pri preiskavi so ugotovili, da je osumljenec štiri prostore v stanovanjski hiši priredil tako, da je v njih gojil rastline prepovedane droge konoplje. Med hišno preiskavo so policisti osumljenemu zasegli 759 sadik rastline konoplje, visokih do 100 cm, ki so rasle v prostorih, posebej prirejenih za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi več kilogramov že posušenih delcev prepovedane droge konoplje, pripravljene za nadaljnjo prodajo in večjo količino pripomočkov, ki jih je osumljeni uporabljal pri gojenju prepovedane droge.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), bodo policisti osumljenca kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.

Foto: PP Maribor

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X