728×90 – glava
728×90 – glava
V Staršah načrtujejo namakalni sistem v povezavi z občino Hajdina

V Staršah načrtujejo namakalni sistem v povezavi z občino Hajdina

V občini Starše zdaj že nekaj časa potekajo aktivnosti za vzpostavitev namakalnega sistema – gre za večji sistem, saj bi ga v Staršah izgradili v navezavi z občino Hajdina.

Čeprav je namakanje staro kot človeška civilizacija, kljub temu predstavlja sodoben ukrep, ki omogoča najintenzivnejši način rabe obdelovalnih površin. Uporablja se za pomoč pri rasti kulturnih rastlin v suhih območjih in suhih obdobjih leta, ko je padavin premalo za normalno rast rastlin. V današnjem času je namakanje splošno razširjena metoda za povečevanje oziroma omogočanje pridelka. Dober namakalni sistem je postal tako rekoč nepogrešljiv. Tega se zavedajo tudi v Staršah, z izgradnjo namakalnega sistema bi tako tamkajšnji pridelovalci povečali in izboljšali pridelek.

POSNETEK: BOJAN KIRBIŠ

Foto: splet

Sorodni prispevki

1 komentar

  1. Matija

    Pozdravljeni,
    glede na to, da je novica objavljena z datumom marec 2017, bi vam bil hvaležen, če bi nas (bralce) obvestili o tem ali je ta novica še aktualna ali ne. Kot aktivne deležnike na trgu namakalnih sistemov, smo novico zasledili že pred časom, bi pa nas zanimal napredek projekta, danes. LP Matija in hvala za kakršnokoli informacijo

    Reply

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X