728×90 – glava
728×90 – glava
Danes srečanje folkloristov, v ponedeljek pa lutkarjev

Danes srečanje folkloristov, v ponedeljek pa lutkarjev

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti v Lenartu skupaj s posameznimi občinami to soboto pripravlja območno srečanje odraslih folklornih skupin, v ponedeljek pa se obeta še regijsko srečanje lutkovnih skupin.

„Si za ples? Sem za ples!“ je naslov območnega srečanja odraslih folklornih skupin, ki bo to soboto, 8. aprila potekalo v kulturnem domu v Jurovskem Dolu. Ob 18. uri bo nastopila Folklorna skupina Mravlja iz Varstveno delovnega centra Polž Maribor, lenarške enote Mravlja (odrska postavitev: Zaplešimo po naše), predstavljata se Mladinska in odrasla folklorna skupina Jurovčan z odrskima postavitvama „Čindara“ in „Kaj če jirgeca dobim“, gostili bodo Folklorno skupino Ivanjkovci s postavitvijo „Jožefovo“ in Folklorno skupino KD Sv. Ana s plesi iz Razkrižja in okolice.
V ponedeljek, 10. aprila pa bo v Lenartu potekalo Regijsko srečanje lutkovnih skupin iz območij JSKD Lenart, Ormož, Ptuj in Slovenska Bistrica. V domu kulture v Lenartu bo na ogled 10 predstav. Ob 8.30 bo kot prva nastopila Lutkovna skupina OŠ Sv. Ana, potem pa lutkovna skupina iz OŠ Sv. Trojica, Sv. Tomaž, OŠ Ormož, OŠ Tinje, Lutkovna skupina Žabice iz Laporja, Srednja Lutkovna skupina Lutka Lutkica OŠ Podlehnik, Lutkovna skupina Venčeselj 02 iz OŠ Zg. Ložnica, Lutkovna skupina Kakorkoli in Umetniki iz Slovenske Bistrice.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X