728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Blagoslov koles in kolesarjev v Trnovski vasi

FOTO: Blagoslov koles in kolesarjev v Trnovski vasi

Minulo nedeljo je prvič v severovzhodni Sloveniji potekal blagoslov koles in kolesarjev.

Belo nedeljo je v Trnovski vasi zaznamoval blagoslov koles, kolesarjev in kolesark. Kolesarsko društvo Selce ga je letos prvič pripravilo v cerkvi Sv. Bolfenka.
Kljub deževni noči in nizkim temperaturam je dogodek uspel, saj se je zbralo preko 100 udeležencev, ki so na plano pripeljali okoli 50 koles – otroških, trekking, gorskih in specialnih koles ter enega “starodobnika”. Članom prej omenjenega društva so se pridružili tudi člani nekaterih drugih kolesarskih društev in klubov ter domačini. Najmlajša kolesarka je štela šele 2 leti. Domačini so dogodek sprejeli z navdušenjem in povedali, da prihodnje leto pripeljejo tudi svoja kolesa.

Udeleženci so po blagoslovu skupaj obračali pedala po dveh vnaprej pripravljenih trasah. Obiskali so razstavo pirhov v protokolarni kleti v Sveti Trojici in uživali ob “smoothijih” v Lenartu. Kolesarji so si lahko ogledali tudi Maistrov stolp, Viničarijo Kranvogl z bogato etnološko zbirko, okoliška jezera in ostale lepote, ki jih nudijo Slovenske gorice.
Da je blagoslov uspel sta, ob vremenu in Kolesarskem društvu Selce, poskrbela domači župnik Franc Mlakar in provincialni minister slovenskih minoritov Milan Kos. Z velikonočnimi  dobrotami pa nas je razveselilo društvo Kmečkih žena iz Trnovske vasi.

Kolesarji so med bolj ogroženimi udeleženci v prometu, a tudi za nas veljajo prometni predpisi. Zato naj na vsaki vaši poti velja – čelado na glavo, pamet v roke pa hitre noge, še sporočajo iz Kolesarskega društva Selce. 

Foto: Kolesarsko društvo Selce

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X