728×90 – glava
728×90 – glava
Tudi to nedeljo koncert v paviljonu Mestnega parka Maribor

Tudi to nedeljo koncert v paviljonu Mestnega parka Maribor

Tradicionalni koncerti v Mestnem parku, ki se že desetletja odvijajo ob sončnih nedeljah v paviljonu Mestnega parka v Mariboru, so del kulturne in tudi turistične ponudbe mesta Maribor.

Koncerte izvajajo lokalna in okoliška kulturna društva, z namenom popestriti mariborski Mestni park, ko je ta poln naključnih domačih ali tujih obiskovalcev. S koncerti so začeli v sredini maja, to nedeljo (11. junija) pa bo v mariborskem mestnem parku zazvenela dixieland glasba, ki nudi obilo užitka v sproščeni improvizaciji ter z neustavljivo močjo pritegne in razplamti strasti, da same igrajo. Te misli so tudi gonilo ustvarjanja tokratnih nastopajočih – zasedbe The Oldies Dixie Band, ki je nastala iz veteranske godbe na pihala KUD Pošta. V zasedbi preigravajo klarinet, trobento, saksofon, pozavno na poteg in klavir, temu dodajo še bobne, kontrabas, kitaro in bendžo. Eden od ustanovnih članov The oldies Dixie Band-a Rudi Moge pa je za našo radijsko postajo povedal nekaj o samem izvoru te glasbene zvrsti.

POSNETEK: RUDI MOGE

The Oldies Dixie Band-u boste lahko prisluhnili to nedeljo (11. junija) ob 11. uri v paviljonu mestnega parka v Mariboru. Njihove skladbe bodo obiskovalce tudi tokrat v mislih z lahkoto zapeljale in popeljale med prvobitne izvajalce dixielanda v znameniti ulici Bourbon Street in Basin Street, v soparno noč ob delti Mississippija ali pa na Ezlek in na obrežje reke Drave.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X