728×90 – glava
728×90 – glava
Mestni kino Ptuj osmič odpira vrata priljubljenega Kina brez stropa

Mestni kino Ptuj osmič odpira vrata priljubljenega Kina brez stropa

Priljubljeni ptujski letni kino, Kino brez stropa, bo med 30. junijem in 6. julijem znova gostoval na dvorišču ptujskega gradu.

Po zaslugi Mestnega kina Ptuj in njegovega upravitelja Centra interesnih dejavnosti Ptuj si bodo obiskovalci najzanimivejše filme pretekle kinematografske sezone ogledali brezplačno. Tradicionalni poletni projekt se je s prikazovanjem filmskih delikates brez vstopnine izkazal kot eden najuspešnejših korakov Mestnega kina Ptuj v smeri popularizacije in promocije filmske umetnosti ter filmske vzgoje vseh generacij občinstva.

Program Kina brez stropa bodo tudi letos sestavljale žanrsko, geografsko in po avtorskih poetikah raznolike mojstrovine sedme umetnosti. Osrednji del projekta bo v sedmih dneh ponudil devet večernih projekcij na prostem. Organizator bo program obogatil s posebnimi dopoldanskimi projekcijami v Mestnem kinu Ptuj, na katerih bodo na svoj račun prišli tudi otroci in družine. Na dveh projekcijah iz sklopa Kino vrtiček bo Mravljica Tina mlajše otroke igraje pospremila v svet filma – animiranega Ježek in vran na sirovi dirki in dokumentarne Povedke o jezeru. Starejši otroci bodo skozi Kinoskop pokukali v film Bučko, mlade starše pa vabijo Z dojenčkom v kino. Zanje so iz osrednjega programa izbrali film Rdeča želva. Projekcijam za otroke bodo sledile ustvarjalne delavnice. Kino brez stropa 2017 bo svoja vrata odprl v petek, 30. junija, ob 21-ih 30 na dvorišču ptujskega gradu s projekcijo južnokorejske filmske poslastice Služkinja, razkošne in senzualne žanrske zmesi drame, romance, komedije in kriminalke. V dneh, ki bodo sledili, bodo v večernem programu na prostem na ogled še izjemen animirani film za odrasle Rdeča želva, kontroverzna Ona, oskarjevska Mesečina, provokativni Klub, dobitnik nagrade LUX in nominiranec za tujejezičnega oskarja Toni Erdmann, dobitnik oskarja za najboljši izvirni scenarij in glavno moško vlogo Manchester by the Sea, Julieta španskega avtorja Pedra Almodóvarja in Dežela La La, ki je s poklonom glamurju starega Hollywooda dokazala, da je filmska čarovnija še kako živa, in neizbrisno zaznamovala preteklo kino sezono. V primeru slabe vremenske napovedi bodo večerne projekcije prestavljene v Mestni kino Ptuj.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X