728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenartu načrtovanje stanovanjske enote zavoda Hrastovec

V Lenartu načrtovanje stanovanjske enote zavoda Hrastovec

Socialno-varstveni zavod Hrastovec je bil osnovan leta 1948 in od takrat ima v slovenskem prostoru poseben status. Najprej je bil »zadnja postaja« v sistemu ali mreži skrbi za osebe s posebnimi potrebami. V zadnjih dvajsetih letih pa je tudi ustanova, ki ljudem omogoča nov začetek.

Skupno je v Zavodu Hrastovec 640 stanovalcev, to so osebe, ki imajo težave v duševnem zdravju in v duševnem razvoju. Gre za najbolj ranljivo populacijo oseb, tega se zavedajo tudi v Zavodu, kjer vsakega stanovalca obravnavajo kot individuum in vsakemu nudijo prilagojen pristop.

Zavod je od leta 2001 razvil široko paleto podpornih sistemov za zagotavljanje kakovostnih storitev tako na lokaciji Hrastovca, kot v lokalnih skupnostih. Stanovalci imajo možnost bivati v različnih bivalnih enotah od neodvisnih stanovanj do negovalnih domov. Pri nastanitvah upoštevajo posameznikove potrebe, spretnosti in zmožnosti za samostojno življenje.

Zunanjo bivalno enoto načrtujejo tudi v samem centru Lenarta, na zadnji seji pa so lenarški občinski svetniki za potrebe Zavoda Hrastovec tudi nekoliko spremenili zazidalni načrt poslovno-stanovanjske cone zahodno od Partizanske ceste. Podrobneje o tem župan Janez Kramberger.

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X