728×90 – glava
V Drbetincih do tal pogorela stanovanjska hiša

V Drbetincih do tal pogorela stanovanjska hiša

Včeraj v ponedeljek nekaj pred 12. uro je v Drbetincih v občini Sveti Andraž v Slovenskih Goricah zagorela stanovanjska hiša.

Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Vitomarci, Biš, Destrnik, Desenci in Cerkvenjak. Starejši objekt velikosti 15×13 metrov je požar v celoti uničil. Vzrok požara in višina gmotne škode za zdaj še nista znana.
Družina je v trenutku ostala brez imetja; strehe nad glavo, obutve, skratka vsega. V hiši sta živela zakonca s tremi otroci, najstarejši je star 16 let in bo v jeseni začel obiskovati srednjo šolo, ostala dva sta še osnovnošolca. Njuna mati je brezposelna, oče je avtomehanik, že sedaj pa so težko premagovali finančne ovire, pa vendar sta starša skupaj ustvarila dom in se v življenju marsičemu odrekla, da sta lahko otrokom nudila vse potrebno. Ravno v teh dneh so spravili drva za kurjavo, ki so prav tako pogorela. V lanskem letu je družina uspela poplačati kredit za hišo, čez 14 dni so načrtovali letni dopust, ki pa ga bodo sedaj morali odpovedati. Trenutno so zavetje našli pri starih starših v Voličini. Sorodniki prizadete družine se sedaj obračajo na dobre ljudi in ustrezne službe, ki bi jim bile pripravljene pomagati. Javno so objavili tudi telefonsko številko, na kateri je dosegljiva družina Pečar, ki je ostala brez vsega, in sicer 070396737.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X