728×90 – glava
Dela na enem najbolj dotrajanih križišč v Mariboru se bližajo koncu

Dela na enem najbolj dotrajanih križišč v Mariboru se bližajo koncu

V Mariboru je bilo eno najbolj dotrajanih križišč križišče Ptujske, Tržaške in Ceste proletarskih brigad. S sanacijo so začeli 3. julija, v preteklem tednu pa so počasi začeli zaključevati s polaganjem asfalta.

Obnova je potekala v dveh fazah, za vsako so predvidevali 20 dni trajanja. V prvi fazi je bil zaprt pas iz Tabora proti Teznu, promet pa je bil speljan po enem pasu po nasprotni polovici vozišča. Zdaj že počasi zaključujejo drugo fazo, zato ni mogoče zavijanje s Tezna proti centru mesta, promet pa je speljan skozi križišča do odseka z Jadransko cesto. V okviru sanacije so delno zamenjali in izravnali tampon, nanesli tri nove sloje asfalta in s tem poskrbeli za brezhibnost cestnega odseka za nadaljnjih 15 do 20 let. Zagotovili so tudi ustrezno odvodnjavanje ter zamenjali dotrajane robnike in pločnike. Nove bodo tudi talne označbe, ob tem pa bodo zamenjali še dotrajano vertikalno signalizacijo.

Projekt naj bi zaključili 13. avgusta, ob tem pa še povejmo, da je obnova vredna 500 tisoč evrov, financira pa jo Direkcija za infrastrukturo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X