728×90 – glava
728×90 – glava
GASILCI IN DELAVCI ELEKTRA SO BILI NA DELU VSO NOČ

GASILCI IN DELAVCI ELEKTRA SO BILI NA DELU VSO NOČ

Nevihte z močnim vetrom povzročale težave tudi pri nas, delavci Elektra pa že odpravil večino težav.

Potem ko so nevihte z vetrom že popoldne težave povzročale v zahodni in osrednji Sloveniji se je zvečer in ponoči neurje razbesnelo še na Štajerskem in v Prekmurju. O podrtih drevesih in odkritih strehah so poročali iz Ljutomera, Lendave, Beltincev, Svetega Jurija ob Ščavnici, Murske Sobote, Gornje Radgone. Veliko dela, z odstranjevanjem dreves, pokrivanjem odkritih streh in črpanjem vode, so imeli gasilci tudi na območju upravne enote Lenart in v sosednjih občinah na našem območju.

Tako so na Sv. Ani gasilci odstranili 2 podrti drevesi, v Benediktu 6 dreves in prekrili 2 strehi, gasilci PGD Selce so v Dolgih njivah in Zavrhu pokrili 4 stanovanjske objekte in gospodarsko poslopje, v Spodnji Voličini so gasilci pokrili 2 strehi. Močan veter je podiral drevesa na območju občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah, kjer so gasilci s cestišča odstranili 14 podrtih dreves in zavarovali dva podrta električna droga ter prekrili odkriti strehi na 2 stanovanjskih hišah. V naselju Ločič, občina Trnovska vas, je močan veter odkril streho na stanovanjski hiši, gasilci PGD Destrnik so razrezali in odstranili 2 drevesi s cestišča, zavarovali dva poškodovana električna droga in očistili skupno 40 metrov cestišča. V občini Starše so prekrili 5 stanovanjskih hiš, s cestišča odstranili 6 dreves in en drog električne napeljave, v občini Hoče Slivnica je neurje podrlo 10 dreves na območju občine Pesnica pri Mariboru so zaradi večjega neurja prekrili 2 strehi na stanovanjskih objektih in odstranili 7 dreves, v občini Kungota je neurje podrlo 4 drevesa in poškodovalo 2 strehi stanovanjskih hiš.

Močna nevihta in udari strel so veliko težav povzročili na oskrbnem območju Elektra Maribor, kjer je ostalo skoraj 40.000 uporabnikov. Težave zaradi izpada so bile na območju Maribora, Rogoze, Skok, Ruš, Selnice in tudi v Lenartu. Mi smo o odpravljanju težav na danes govorili z Jankom Bezjakom iz Elektra Maribor, nadzorništva Lenart:

POSNETEK: JANKO BEZJAK

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X