728×90 – glava
728×90 – glava
Na Polenšaku letos še ne bo Waldorfske šole

Na Polenšaku letos še ne bo Waldorfske šole

Kljub prizadevanjem strokovnjakov s področja šolstva in staršev, ki podpirajo vzgojno izobraževalne metode waldorfsko pedagogike, Waldorfske šole na Polenšaku še to jesen ne bo.

Ptujska iniciativa za waldorfsko šolo je že pred dobrima dvema letoma združila starše, ki so želeli svojim otrokom ponuditi drugačno izobraževanje od klasičnega oz. tradicionalnega, kakršnega nudijo javne šole. V občini Dornava, na Polenšaku so z lastnim delom že uredili prostore v nekdanji 100 let stari šolski stavbi, ki je samevala. Razlog, da kljub vsem prizadevanjem in trudu v tem šolskem letu waldorfska šola še ne bo zaživela, tiči v premajhnem vpisu. V prvi razred so starši vpisali zgolj tri otroke. Tako nam najbližja waldorfska šola še vedno ostaja v Mariboru, na Valvasorjevi ulici v Mariboru, kamor bodo prisiljeni voziti otroke tudi starši iz ptujskega konca. Slavko Podbrežnik Dobnik iz Iniciaitve za waldorfsko šolo na Polenšaku je povedal tudi, da je sicer mreža šol, ki upoštevajo načela waldorfske pedagogike, že dobro razvejana:

POSNETEK: SLAVKO PODBREŽNIK

Naj povzamemo, waldorfsko izobraževanje vzgaja in izobražuje otrokovo glavo, srce in roke in tako razvija njegove individualne talente in sposobnosti. Učenci skozi akademska vprašanja, zgodbe, umetnost, gibanje in naravo razvijajo tako svoje intelektualne kot tudi ustvarjalne zmožnosti, učijo se spoznavati same sebe, aktivno sodelujejo v učnem procesu in prevzemajo odgovornost za svoja dejanja.Tako se pripravljajo na življenje svobodnega posameznika, ki pogumno in samozavestno stopa v svet izzivov in priložnosti.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X