728×90 – glava
728×90 – glava
Prepoved vožnje za težki tovorni promet skozi središče Lenarta ne velja za avtoprevoznike z območja občine Lenart

Prepoved vožnje za težki tovorni promet skozi središče Lenarta ne velja za avtoprevoznike z območja občine Lenart

Kot je znano, se je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo na podlagi dogovora z občino Lenart odločila, da na državni cesti skozi središče Lenarta prepove tranzitni promet težkih tovornih vozil, tistih nad 7,5 ton največje dovoljene mase.

Tovorna vozila, ki so namenjena proti Gornji Radgoni ali Tratam, so tako od meseca marca preusmerjena tako, da avtocesto zapustijo na priključku Sv. Trojica, nadaljujejo pot po državni cesti, nato pred naseljem Radehova zavijejo desno na cesto Radehova-Sp. Porčič, s te ceste pa levo na državno cesto, peljejo mimo industrijske cone ter se priključijo nazaj na državno cesto – desno v smeri Gornje Radgone oz. levo v smeri Trat. Enak obvoz velja za obratno smer. S tem ukrepom naj bi središče Lenarta razbremenili težkega tovornega prometa, na območju najgosteje poseljenega dela naselja Lenart pa zmanjšali emisije hrupa in izpušnih plinov ter izboljšali prometno varnostne razmere, še posebej za ranljive udeležence v prometu. Sprva je prepoved vožnje skozi mesto Lenart veljala za vsa tovorna vozila, nato pa se je to spremenilo. Pojasnjuje Ivan Majer, vodja sekcije za promet v Območni Obrtno-podjetniški zbornici Lenart:

POSNETEK: IVAN MAJER

Avtoprevozniki so sicer prepričani, da vzpostavljena obvoznica ni primerna rešitev, saj podaljša čas prevoza od 10 do 15 minut, prav tako težavo predstavljajo posamezni neprimerno urejeni uvozi in izvozi ter širina ceste. Kot pravijo, je idealna rešitev izgradnja tako imenovane severne lenarške obvoznice.

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X