728×90 – glava
728×90 – glava
Vrhunec Postičevih dnevov na Sv. Ani v začetku Novembra

Vrhunec Postičevih dnevov na Sv. Ani v začetku Novembra

Na Sveti Ani so jesenski čas, ki je predvsem v Slovenskih goricah zaznamovan z vinogradniško dejavnostjo, tudi letos posvetili Francu Postiču, vinogradniku, sadjarju in zdravniku.

Letošnji Postičevi dnevi so se začeli že v nedeljo (17. septembra), ko naj bi opravili trgatev na Postičevi vinogradniško-učni poti, vendar so jo zaradi slabega vremena prestavili na sredo, 20. septembra. Grozdje na prej omenjeni vinogradniško-učni poti, kjer je zasajenih 84 trt, so potrgali člani anovskega vinogradniškega društva in stisnili okoli 150 litrov mošta. Tega bodo nato, ko se bo spremenil v mlado vino, ustekleničili in ga uporabljali v protokolarne namene. S prej omenjeno trgatvijo pa Postičevih dni še ni konec, pravi anovski župan Silvo Slaček:

POSNETEK: SILVO SLAČEK 

Povejmo še, da bodo člani Vinogradniškega društva Sveta Ana sodelovali na petkovi uradni otvoritvi zdravstvene ambulante, v kateri bo od prihodnjega tedna znova prisoten zdravnik. Vinogradniki bodo ob društvu kmečkih žena poskrbeli za pogostitev, dogodek pa se bo začel ob 17. uri.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X