728×90 – glava
728×90 – glava
V tednu otroka številne aktivnosti tudi na našem koncu

V tednu otroka številne aktivnosti tudi na našem koncu

Teden otroka, ki se pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije začenja, ki se je pričel ta teden, bo pod skupno temo Povabimo Sonce v šolo izpostavil pomen bolj ustvarjalnega učenja.

V teh dneh društva in zveze prijateljev mladine v sodelovanju z osnovnimi šolami in drugimi zavodi prirejajo številne dogodke in aktivnosti. Društvo prijateljev mladine Gornja Radgona tako v sodelovanju s tamkajšnjo osnovno šolo prireja jutri in v sredo športna dneva, v okviru katerih se bodo učenci pomerili v številnih športnih disciplinah, sodelovali bodo tudi na jesenskem krosu in pohodu.

Najmlajši v vrtcu Manka Golarja bodo v tem tednu obiskali mestno knjižnico in se udeležili številnih drugih dejavnosti, pestro pa bo tudi na Osnovni šoli Negova, kjer bodo v tem tednu potekali pohodi, športne igre, delavnice in tekmovanja. Pod okriljem Društva prijateljev mladine Ptuj in Osnovne šole Ljudski vrt bo to soboto jesenski živ-žav, ki bo otroke popeljal v gozd, kjer bodo odkrivali radosti jesenskega časa. Še največ aktivnosti pa bo v tem tednu v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor. Prirejajo številne ustvarjalne ter lutkovne in gledališke delavnice, različne aktivnosti na Glavnem trgu, v Domu Miloša Zidanška na Pohorju in ostalih prizoriščih v mestu.

Več aktivnosti pa v tem tednu prirejajo tudi na Osnovni šoli Lenart, osrednji dogodek je četrtkov obisk udeleženk oddaje Slovenija ima talent Klare Jazbec in Aleksandre Vovk v lenarški športni dvorani. Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice pa v tem tednu posebnih dejavnosti ne prireja, bodo pa v oktobru pripravili več delavnic, ob tem pa tudi vsakoletno srečanje parlamentarcev.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X