728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO/VIDEO: Ob tednu otroka pestro dogajanje na Glavnem trgu v Mariboru

FOTO/VIDEO: Ob tednu otroka pestro dogajanje na Glavnem trgu v Mariboru

Teden otroka, ki pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije poteka v tem tednu, pod skupno temo Povabimo Sonce v šolo izpostavlja pomen bolj ustvarjalnega učenja.

V teh dneh se po številnih krajih vrstijo razne prireditve, ki so v glavnem namenjene otrokom. Tako bo še do konca tedna pestro na Glavnem trgu v Mariboru, kjer aktivnosti koordinira Zveza prijateljev mladine Maribor. Na Glavnem trgu je bila danes tudi naša ekipa, ki je naprej pred mikrofon povabila Kornelijo Kaurin iz Doma ustvarjalnosti mladih. Pojasnila je, da aktivnosti v tem tednu že napovedujejo letošnji otroški parlament:

POSNETEK: KORNELIJA KAURIN

V središču mesta je bilo sicer danes vse v znamenju prometne varnosti, saj je mariborska občina na to temo pripravila vzgojno preventivno akcijo. Otrokom so na poučen in zabaven način predstavili osnovna pravila prometa.

Posebna pozornost letošnjega tedna prometne varnosti je sicer namenjena prevozu otrok, varnosti pešcev, umirjanju prometa pri šolah in vrtcih ter zagotavljanju varnosti na šolskih poteh. Na Glavnem trgu so tako potekale različne delavnice in demonstracije pravilnega ravnanja otrok v prometu, na ogled je bila predstava s prometno vsebino, skozi katero so mladi na zabaven in zanimiv način spoznali osnovna pravila prometa, z mini avtomobilčki pa so se lahko popeljali po posebnem poligonu s prometno signalizacijo. Govori Vinko Virtnik s Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na Mestni občini Maribor:

POSNETEK: VINKO VIRTNIK

Dodajmo še, da bo na mariborskem Glavnem trgu pestro tudi jutri, ko pripravljajo predstavo kuharja Knedla o zdravi prehrani, na ogled bo gobarska razstava, v petek si bo mogoče ogledati predstavo gledališča Smejček, potekale bodo kuharske delavnice, popeljali se boste lahko z letečim avtobusom in v soboto aktivnosti sklenili v Domu Miloša Zidanška na Pohorju.

Teden otroka – ZPM Maribor

Objavil/a Radio Slovenske gorice dne 4. oktober 2017

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X