728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenartu osrednja občinska proslava

V Lenartu osrednja občinska proslava

V Lenartu v teh dneh že potekajo prireditve ob občinskem prazniku.

To nedeljo bo tako tradicionalno žegnanje, še prej – v petek, 3. novembra – pa pripravljajo osrednjo proslavo ob občinskem prazniku, ki pa bo letos v znamenju 60-letnice lenarškega vrtca. Potem ko so konec septembra v Krajevni skupnosti Voličina zaznamovali 260 let organiziranega šolstva, pa v teh dneh praznuje lenarški vrtec, letos namreč mineva 60 let od začetka varstva predšolskih otrok v sklopu vrtca v Lenartu. V teh letih se je vrtec večkrat preselil, razširil z ene stavbe na tri, število otrok pa vsako leto raste, tako da bo – po besedah vodje lenarškega vrtca Aleksandre Selinšek – glede na trende priseljevanja in naraščanja števila otrok v prihodnosti zagotovo treba začeti razmišljati o širitvi vrtca. Letošnji kulturni program na osrednji občinski proslavi torej pripravljajo vzgojiteljice in otroci iz vrtca Lenart, mi smo se pogovarjali z vzgojiteljico Vesno Sernec:

POSNETEK: VESNA SERNEC

Sicer pa bodo na osrednji občinski proslavi v Lenartu podeljeni tudi občinski grbi in priznanja. Podrobneje o tem župan Janez Kramberger:

POSNETEK: LENART-PRIZNANJA (2-NOV)

Ob tem je župan še povedal, da bo priznanja prejelo tudi 14 učencev, ki so v preteklem šolskem letu zaključili osnovno šolo in so v vseh 9-ih letih dosegli odličen uspeh. Priznanja bodo prejeli tudi štirje zlati maturanti in trije študenti, ki so študij zaključili s povprečno oceno več kot 9. Na proslavi bodo podelili tudi 4 županova priznanja, prejmejo pa jih: Zarja Mori – državna prvakinja v agility-ju; Luka Sagadin – za uspehe v Kolesarskem društvu TBP Lenart in v državni reprezentanci; županovo priznanje prejme še Hana Vauda Lorenčič – državna in svetovna prvakinja v twirlingu; ter Aleksander Krajnc iz Zavrha za prispevek pri gradnji ceste na Zavrhu.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X