728×90 – glava
728×90 – glava
V Cerkvenjaku, v pisarni občine, dvakrat mesečno na voljo revirni gozdar

V Cerkvenjaku, v pisarni občine, dvakrat mesečno na voljo revirni gozdar

Z Zavoda za gozdove Slovenije sporočajo, da je sedaj pravi čas, da se lastniki gozdov obrnejo na svoje revirne gozdarje, ki jim bodo opravili odkazilo lesa pred začetkom del v gozdu.

Na območju Upravne enote Lenart trenutno odkazila, ki so za lastnike gozdov brezplačna, opravljajo trije gozdarji, in sicer na območju jugovzhodnega dela upravne enote Otmar Duh, Tomaž Žvarc na severnem delu, v revirju Ščavnica, Jolanderja Lazbaherja, ki je v bolniškem staležu, pa nadomešča Zoran Belec, ki je sicer vodja krajevne enote Zavoda za gozdove v Mariboru. Kot nam je pojasnil, si na zavodu prizadevajo, potem ko so v Lenartu pred leti ukinili krajevno enoto, da bi po posameznih občinah vzpostavili posebne pisarne, v katerih bi bili revirni gozdarji na voljo lastnikom gozdov. Kot še še pravi Belec, je takšna pisarna že zaživela v prostorih občinske stavbe v Cerkvenjaku:

POSNETEK: ZORAN BELEC

Dodajmo, da je pisarna namenjena lastnikom gozdov, ki s strani svojega revirnega gozdarja potrebujejo kak nasvet ali tudi odkazilo lesa.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X