728×90 – glava
728×90 – glava
Plintovec z dvema novima pridobitvama; fitnesom na prostem in poligonom za varno vožnjo s kolesom

Plintovec z dvema novima pridobitvama; fitnesom na prostem in poligonom za varno vožnjo s kolesom

Občina Kungota se je skupaj z Društvom upokojencev Zgornja Kungota prijavila na razpis za pridobitev sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prijavili so se na tretje tematsko področje, ki vzpodbuja večjo vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin, projekt pa so vezali na še en ukrep – razvoj programov in aktivnih partnerstev pri spodbujanju in promociji zdravega in aktivnega življenjskega sloga, vključno s programi aktivnega staranja v katerem je bilo na razpolago 16 tisoč 831 evrov. Tako so oblikovali projekt »Zdravje in varnost na prvem mestu«, v okviru katerega so kupili kolesarski poligon in v naselju Plintovec postavili fitnes na prostem. O tem kungoški župan Igor Stropnik:

POSNETEK: IGOR STROPNIK

Prav v naselju Plintovec bo tudi glavnina dogajanja v okviru veselega decembra, saj je občina uspela pridobiti evropska sredstva, s katerimi so kupili pet hišk, ki bodo postavljene na prostem jih bodo uporabljali v času praznovanj, prav tako oder in praznično razsvetljavo. Novoletne lučke bodo prižgali danes zvečer, ob tem bodo nastopili Svečinski nonet, šolski pevski zbor, plesna skupina in Kungoška plehmuzika.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X