728×90 – glava
728×90 – glava
Direktor Zdravstvenega doma Maribor o zadnjih pridobitvah

Direktor Zdravstvenega doma Maribor o zadnjih pridobitvah

Potem ko so v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor v ponedeljek odprli obnovljene kletne prostore centralne sterilizacije in pralnice perila, kar je glavna investicija tega zavoda v zadnjih dveh letih, ta petek pripravljajo še Miklavžev dan zdravja.

Na obnovo kletnih prostorov kjer je centralna sterilizacija in pralnica perila, vredno nekaj manj kot 635.000 evrov, so čakali več desetletij, z novimi prostori in opremo pa bo delo mnogo lažje steklo. Še večja pridobitev zdravstvenega doma pa so bili novi prostori fiziatrije, ki so jih uredili pred dvema letoma, prav tako pa so veliko postorili na področju oralne kirurgije. O tem direktor mariborskega zdravstvenega doma doktor Jernej Završnik:

POSNETEK: JERNEJ ZAVRŠNIK

Ob tem omenimo, da je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca drugi največji v Sloveniji in pokriva območje 750-ih kvadratnih kilometrov na območju 12-občin ustanoviteljic, kar pomeni, da skrbi za zdravstveno oskrbo 220 tisoč prebivalcev. Direktor zavoda Završnik je povabil še na petkov Miklavžev dan zdravja, ko bodo v zdravstvenem domu izvajali različne aktivnosti, meritve in predavanja. Tako bodo potekale brezplačne meritve krvnega tlaka, vrednosti glukoze v krvi s svetovanjem, nudili bodo popust na laboratorijske preiskave, potekala bo Okrogla miza na temo »KAJ LAHKO ŠE NAREDIMO ZA VIŠJO ODZIVNOST V PROGRAMU SVIT?«, tudi sicer bodo programu Svit posvetili kar nekaj pozornosti in opravili še preizkus telesne vzdržljivosti na dva kilometra.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X