728×90 – glava
Veseloigra s petjem – Življenje je vrtiljak

Veseloigra s petjem – Življenje je vrtiljak

»V tipični štajerski vasici, sredi petdesetih let minulega stoletja, vesela družba pričakuje vrnitev gostilničarjevega sina iz tujine.«
Tako se začenja veseloigra Marka Radmiloviča ter se nadaljuje v nizu smešnih in nepredvidljivih dogodkov, obarvanih z zimzelenimi slovenskimi popevkami, med predstavo izvedenimi v živo z živim orkestrom.

Veseloigra nas ne le zabava, temveč vsaj malo tudi sooča z našimi lastnimi predsodki, predvsem pa v drugačno, mnogo zabavnejšo luč postavi patološko navezanost na polpreteklo zgodovino, ki nam je Slovencem tako zelo ljuba.
Odrasla gledališka skupina ima v Svečini dolgo in bogato zgodovino, pod vodstvom avtorja in režiserja Marka Radmiloviča, pa so jo v krajevnem Kulturno umetniškem društvu ponovno obudili v sezoni 2015/2016 z Nušićevo komedijo »Sumljiva oseba.« Kot naslednji projekt so se odločili izvesti tekst, ki ga je posebej za skupino napisal njen režiser in pred dvakrat razprodano dvorano so ga z velikim uspehom premierno izvedli najprej v domačem kraju, v drugem delu sezone pa se s predstavo odpravljajo na amaterske odre po vsej Sloveniji. Veseloigro si bo mogoče ogledati tudi v Domu kulture v Cerkvenjaku, v petek 12. decembra ob 19. uri.

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X