728×90 – glava
728×90 – glava
Tudi letos bodo v Studenicah oživele jaslice

Tudi letos bodo v Studenicah oživele jaslice

Studenice so kraj v občini Poljčane, ob vznožju Boča. Znamenitost naselja je kraški izvir Toplega potoka, imenovan tudi »Studenec milosti« s konstantno temperaturo okoli 15 ºC tako poleti kot pozimi, od nekdaj pa so njegovo vodo imeli za zdravilno. V Studenicah stojijo tudi samostan, cerkev sv. Lucije in razvaline gradu. V tem okolju pa že leta ob božiču oživijo žive jaslice, trg Studenic pa se spremeni v mestece Betlehem.

Turistično društvo Samostan namreč že od začetka svojega delovanja v božičnem času prireja žive jaslice, v katerih sodeluje več kot 100 nastopajočih in 50 živali. Hribček proti staremu gradu simbolizira betlehemske poljane, kjer so v preprostih hiškah prenočevali pastirji. Na vrhu gradu pa je urejen hlevček, kjer Marija z Jožefom povije svojega novorojenega sina. Podrobneje o pripravah in sami prireditvi pa predsednica Turističnega društva Samostan Maja Bračko:

POSNETEK: MAJA BRAČKO

Na živih jaslicah v Studenicah je sprva mogoče prisluhniti zgodbi, ki jo člani društva tudi uprizorijo, ob koncu zgodbe pa je možen še ogled hlevčka z družinico na vrhu gradu. Prireditev bo, tako kot vsako leto, tudi letos 24. decembra ob 22. uri, s ponovitvami 25. in 26. decembra ob 17. uri, prilagojena predstava za tiste, ki ne morejo peš do gradu, pa bo 26. decembra ob 14. uri.

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X