728×90 – glava
728×90 – glava
V nekdanjem hotelu Črni les v Zamarkovi naj bi bila enota lenarškega doma starejših

V nekdanjem hotelu Črni les v Zamarkovi naj bi bila enota lenarškega doma starejših

Bivši hotel Črni les v Zamarkovi, ki ima od lanskega leta naprej novega lastnika – podjetje Žipo, bo, kot kaže, dobil novo vsebino.

Lastnik objekta se je odločil, da bi lahko v Črnem letu izvajali celodnevno oskrbo starejših. V ta namen so sklenili dolgoročno poslovno partnerstvo z družbo Dom Lenart, ki že 10 let uspešno upravlja z Domom svetega Lenarta in skrbi za 165 starejših občanov. Partnerja sta že oddala skupno vlogo na javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše, ki ga je sredi preteklega leta razpisalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministrstvo bi lahko o vlogi odločilo že v tem mesecu, v primeru, da bo podeljena koncesija, pa se bo lastnik Črnega lesa lotil njegove prenove. Celotna investicija je ocenjena na 3,3 milijone evrov, v lokalno okolje pa bi lahko prinesla do 40 novih delovnih mest. O tem, kako bi potekala celodnevna oskrba starejših, pa direktor Doma svetega Lenarta Zlatko Gričnik:

POSNETEK: ZLATKO GRIČNIK

Del doma, ki ga ne bodo preuredili za potrebe celodnevnega varstva pa bi lahko namenili za drugo dejavnost, denimo za dopoldansko dnevno varstvo starejših, še pojasnjuje Gričnik in dodaja, da bo – če bo podeljena koncesija – Dom Lenart dolgoročni najemnik objekta, ki naj bi se po novem imenoval Dom svete Agate.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X