728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenartu strokovna izobraževanja za kmetovalce

V Lenartu strokovna izobraževanja za kmetovalce

V mesecu decembru so na Kmetijsko svetovalni službi Lenart zaključili z obveznimi izobraževanji, ki se jih morajo udeležiti tisti kmetovalci, ki so vključeni v sistem kmetijsko okoljskih plačil, ekološko kmetovanje ali izvajajo kakšen ukrep na področju dobrobita živali.

Kdor se tovrstnih izobraževanj še ni udeležil, lahko to stori še do konca januarja na kakšni od ostalih izpostav kmetijsko gozdarskega zavoda. So se pa v tem tednu v Lenartu začela neobvezna in brezplačna izobraževanja, ki so namenjena vsem kmetovalcem pa tudi ostalim, ki jih obravnavana tema zanima. V ponedeljek so tako v sejni sobi Kmetijske zadruge Lenart govorili ekološkem kmetovanju, naslednja delavnica pa bo jutri, v sredo, ob 10. uri v Centru Slovenskih goric. Govori vodja Kmetijsko svetovalne službe Lenart Franci Ornik:

POSNETEK: FRANCI ORNIK

23. januarja bodo v Voličini pripravili še praktično sadjarsko delavnico na terenu, zadnje izobraževanje v tem mesecu pa bo 30. januarja, ko bo magister Anton Hohler v Centru Slovenskih goric govoril o vzreji telet in siliranju krme. V mesecu februarju se bo nato zvrstilo še pet delavnic v povezavi z vinogradništvom, svinjerejo, pridelavo mleka in vrtnarjenjem.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X