728×90 – glava
728×90 – glava
V Centru Slovenskih goric v Lenartu danes strokovno izobraževanje za govedorejce

V Centru Slovenskih goric v Lenartu danes strokovno izobraževanje za govedorejce

V Centru Slovenskih goric v Lenartu je danes dopoldne potekalo strokovno izobraževanje za kmetovalce, tokrat za govedorejce.

O vzreji telet in siliranju krme je predaval magister Anton Hohler s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj, ki poudarja, da se je tudi v Slovenskih goricah število kmetij z manjšim staležem živali v zadnjih letih močno zmanjšalo, po drugi strani pa je več kmetov, ki se odločajo za vzrejo večjega števila goveda. Hohler je opozoril, da naj govedorejci, če je le mogoče, telitve načrtujejo v spomladanskih mesecih, ko so vremenske razmere nekoliko bolj prijazne do živali in za našo radijsko postajo podal nekaj napotkov o prvih ukrepih po telitvi:

POSNETEK: ANTON HOHLER 

Naslednje strokovno izobraževanje bo 6. februarja, ko v Center Slovenskih goric prihaja specialist za vinogradništvo Roman Štabuc, ki bo govoril o tehnoloških prilagoditvah vinogradništva podnebnim spremembam, sedmega februarja pa se obetata kar dve predavanji. V sejni sobi kmetijske zadruge v Lenartu bosta Peter Pribožič in Darja Prevalnik predstavila skupinsko rejo plemenskih svinj, Miša Pušenjak pa bo v Centru Slovenskih goric svetovala o pridelavi in varstvu kapusnic. Do konca februarja pripravljajo še strokovni izobraževanji na temo predelave mleka na kmetijah in kolobarja na vrtu ter mešanih posevkov.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X