728×90 – glava
728×90 – glava
V tem tednu poostren policijski nadzor nad pešci in alkoholizirani vozniki

V tem tednu poostren policijski nadzor nad pešci in alkoholizirani vozniki

Javna agencija za varnost prometa bo tudi ob letošnji nacionalni akciji Pešec, ki bo potekala od danes, 5. pa vse do 11. februarja pod sloganom Bodi viden, bodi previden, posvetila posebno pozornost osveščenosti pešcev in voznikov glede pravilnega ravnanja v prometu.

Delež smrtnih žrtev med pešci se tudi s pomočjo teh akcij zadnja leta zmanjšuje. V letu 2017 je na slovenskih cestah umrlo najmanj udeležencev cestnega prometa v zadnjih 60-ih letih. Tudi delež smrtnih žrtev med pešci se je v lanskem letu glede na leto poprej zmanjšal za 55 odstotkov. Leta 2016 je bilo med pešci 22 smrtnih žrtev, v lanskem letu 10. Med glavnimi vzroki prometnih nesreč s smrtnim izidom za pešce so bili neupoštevanje in odvzem prednosti, neprilagojena oz. prehitra vožnja voznikov ter pogosto tudi nepravilnosti pešca. Govori Beno Matjašič, pomočnik komandirja na Policijski postaji Lenart:

POSNETEK: BENO MATJAŠIČ

Z namenom, da bi izboljšali varnost pešcev v cestnem prometu, bodo v okviru izvajanja  aktivnosti  za  zagotavljanje  večje varnosti pešcev “Posveti mi pozornost”,  ki bodo sicer potekale na območju celotne Republike Slovenije, jutri, v torek, 6. februarja, med 6. in 13. uro, na območju celotne Policijske uprave Maribor izvedli  poostren  nadzor  cestnega  prometa  s  poudarkom  na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov, ki ogrožajo varnost pešcev. Kot še sporočajo s Policijske uprave Maribor, se v času pustovanj poveča tudi delež alkoholiziranih voznikov. Zato bodo na območju  Policijske  uprave  Maribor, v noči  iz  7.  na 8. februar, med 22. in 5. uro, izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov po metodologiji PROMIL.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X