728×90 – glava
728×90 – glava
Na povorki v Lenartu sodelovalo okoli 1400 maškar

Na povorki v Lenartu sodelovalo okoli 1400 maškar

Preteklo soboto so Lenart preplavile pustne maske, ki so se dopoldne po 11. uri v pustni povorki sprehodile po tukajšnjih ulicah.

Po ocenah organizatorjev se jih je zbralo okoli tisoč 400, poleg maškar iz vrtca in šole so v Lenart prišli tudi kurenti iz Trnovske vasi in Maribora, kmetje iz Svete Trojice, snežaki iz Jurovskega Dola, orači iz Kicarja, godba Mol, ki je predstavljala kuharje, lenarške mažorete kot psi dalmatinci in še nekateri drugi. Kot je običaj, so na pustno soboto maškare tudi v Lenartu prevzele oblast in tako bo vse do pepelnične srede. Govori župan Janez Kramberger:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER 

Vse maske so na pustnem rajanju, ki je potekalo na parkirišču vrtca, pogostili s krofom in toplimi napitki, najboljše pa so tudi nagradili. Prvo mesto in s tem 400 evrov je prejel Vrtec Lenart, ki je na povorki sodeloval z različnimi maskami – snežaki, gasilci, …, drugo mesto pa je pripadlo Osnovni šoli Lenart. Ravnatelj Marjan Zadravec je predstavljal snežaka:

POSNETEK: MARJAN ZADRAVEC

Na tretje mesto se je uvrstila kmetija iz Svete Trojice, četrti so bili kurenti iz Trnovske vasi, peti orači iz Kicarja in šesti snežaki iz Jurovskega Dola.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X