728×90 – glava
728×90 – glava
Davorin Horvat iz Zg. Velke v požaru ostal brez vsega

Davorin Horvat iz Zg. Velke v požaru ostal brez vsega

9.februarja, sredi zime, je požar uničil domovanje Davorina Horvata mlajšega. Sicer skromno hiško na Zg. Velki je požar v celoti uničil.

Kljub posredovanju šentiljskih gasilcev je ogenj uničil vse, razen obleke, ki jo je imel na sebi. Prijatelji, sosedi in sorodniki so takoj po dogodku priskočili na pomoč. Svojega domačije ni želel zapustiti, saj ima manjšo kmetijo in nekaj živali, tako so mu v garaži ob hlevu uredili skromno bivališče, ki pa je brez kopalnice, ustreznega ogrevanja in še drugih za življenje pomembnih stvari. Po okriljem Rdečega križa so odprli bančni račun, kjer zbirajo finančna sredstva, veseli bodo gradbenega materiala, saj bi Davorinu želeli postaviti nov dom in v tem trenutku tudi drugih potrebščin, ki jih potrebuje za življenje. Mi smo se pogovarjali z Alešem Patekarjem, Davorinovim sosedom in prijateljem:

POSNETEK: POŽAR

Vsi, ki želite finančno pomagati pri obnovi bivalnega prostora, lahko sredstva nakažete na spodnji transakcijski račun in ne pozabite pripisati sklicno številko. Zbrana sredstva se morajo in tudi bodo porabljena izključno za ureditev bivalnega prostora.

OZ RK MARIBOR, davčna številka 34259414,  št. tran. rač. 0451 5000 0397 432 – sklicna številka 50761 pri Novi KBM Maribor.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X