728×90 – glava
728×90 – glava
Pod okriljem Planinske zveze Slovenije, ki letos praznuje 125 let, deluje tudi Planinsko društvo Hakl

Pod okriljem Planinske zveze Slovenije, ki letos praznuje 125 let, deluje tudi Planinsko društvo Hakl

Danes, v torek bomo obeležili 125. obletnico ustanovitve Slovenskega planinskega društva, predhodnika Planinske zveze Slovenije.

Ta danes velja za eno najbolj množičnih nevladnih in prostovoljskih organizacij ter najbolj množično športno organizacijo v državi. V 290 klubih in društvih združuje več kot 57.000 ljubiteljev pohodništva in gora. Planinska društva upravljajo skupno 181 planinskih koč, zavetišč in bivakov, poleg tega pa skrbijo za več kot deset tisoč kilometrov mrež planinskih poti. Prizadevna so tudi na naravovarstvenem področju. Tudi v Slovenskih goricah imamo številne ljubitelje gora in pohodništva. Eno od društev pa deluje polnih 22 let – to je seveda Planinsko društvo Hakl, ki ima novo vodstvo, to je Drago Lipič:

POSNETEK: DRAGO LIPIČ

Naj povemo, da imajo v društvu že nekaj načrtovanih pohodov in aktivnosti. Opravili so že občni zbor, se odpravili na zimski pohod na Boč, Ljutomerski in Šalčkin pohod. 17. marca se odpravljajo na Zasavsko Sveto goro, 31. marca bodo prehodili del Pomurske planinske poti, v aprilu se odpravljajo na Rašico in čez Pohorje.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X