728×90 – glava
728×90 – glava
Nujna zobozdravstvena pomoč: V Mariboru na voljo tudi zvečer, a je plačljiva

Nujna zobozdravstvena pomoč: V Mariboru na voljo tudi zvečer, a je plačljiva

V Mariboru zvečer ter ob sobotah, nedeljah in praznikih dopoldne deluje nujna zobozdravstvena pomoč mariborskega zdravstvenega doma, ki poleg mariborske pokriva še enajst okoliških občin.

Zobozdravstvena dežurna služba Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor deluje v prostorih zobnih ambulant v Ulici Kneza Koclja 10 v središču Maribora, kar pomeni, da je bolnikom na voljo zmeraj na isti lokaciji. Njen delovni čas je v soboto, nedeljo in na praznike od 8. do 13. ure. Nočna dežurna zobozdravstvena služba pa deluje vsak dan od 20. do 24. ure. Mi smo se o nujni zobozdravstveni pomoči pogovarjali z doktorico dentalne medicine Majo Iljaž, ki je vodja zobozdravstvene službe v Zdravstvenem domu Lenart, kjer sicer, kar zadeva zobozdravstvo, ni nočnih dežurstev:

POSNETEK: MAJA ILJAŽ

Kot kaže, nujno zobozdravstvena služba dobro deluje, saj v pisarni varuha bolnikovih pravic ne beležijo pritožb. Naj povemo, nočna dežurna zobozdravstvena služba je poleg Maribora na voljo le še v Ljubljani in velja za nadstandard, zato je plačljiva.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X