728×90 – glava
728×90 – glava
10 let društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric

10 let društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric

Z namenom črpanja evropskih sredstev za razvoj podeželja v okviru programa Leader so decembra leta 2007 v Lenartu ustanovili lokalno akcijsko skupino, ki je morala biti sestavljena tripartitno; iz javnega, zasebnega in ekonomskega sektorja.

Da bi to dosegli čimprej, so integrirali lokalno akcijsko skupino v okviru društva za razvoj podeželja Slovenskih goric z nazivom Društvo za razvoj podeželja LAS Ovtar Slovenskih goric, katerega upravljalec pa je bila Razvojna agencija Slovenske gorice. Takšno stanje je bilo do leta 2016, ko je Evropska unija zaradi spremembe strukturnih skladov izdala novo uredbo, ki definira lokalno akcijsko skupino kot pogodbeno partnerstvo. Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric je tako postalo eno izmed 32-ih partnerjev lokalne akcijske skupine – poleg občin, ekonomskega sektorja in ostalih društev – in še naprej aktivno sodeluje zlasti pri povezovanju lokalnih ponudnikov in promociji turizma, in to preko razpisov, ki postavljajo v ospredje delovna mesta, ranljive skupine prebivalstva, varovanje okolja in ekološki vidik. Poleg tega pa je društvo, kot pravi njegov predsednik Andrej Kocbek, aktivno v petih projektih:

POSNETEK: ANDREJ KOCBEK

Dodajmo, da se bodo člani Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric danes v sredo sešli na rednem letnem občnem zboru. Potem ko bodo pregledali opravljeno delo v lanskem letu ter potrdili društveni program za letos, bo sledil slavnostni del srečanja, v okviru katerega bodo zaznamovali 10-letnico društva. Ob tem bodo ustanovnim članom, podpornikom in promotorjem društva podelili zahvale.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X