728×90 – glava
V Katoliški cerkvi teden družine pod geslom Najin zakon – božja mojstrovina

V Katoliški cerkvi teden družine pod geslom Najin zakon – božja mojstrovina

V Katoliški cerkvi na Slovenskem se je v nedeljo začel teden družine, ki bo pod geslom Najin zakon – božja mojstrovina, potekal do nedelje 25. marca, ko v Katoliški Cerkvi zaznamujejo materinski dan.

Teden je namenjen premišljevanju zakoncev o sebi, odnosih s sozakoncem in premagovanju morebitnih medsebojnih konfliktov. Temu veliko pozornosti namenjata tudi zakonca Siter, ustanovitelja in voditelja gibanja Družina in življenje. Dani Siter tako poudarja, da so odnosi tisto, kar dela življenje kakovostno:

POSNETEK: DANI SITER

V letošnjem tednu družine bi tako naj medsebojnim odnosom nemenili pozornost zakonci. V ponedeljek naj bi se posvetili spoznavanju samega sebe in svoje vloge v zakonu. V torek naj bi se zakonca učila sprejemati drug drugega, v sredo pa, kako se posvetiti drug drugemu. Čas za učenje o tem, kako premagovati konflikte v zakonu, naj bi bil v četrtek, v petek pa naj bi se posvetila še vprašanju, kako si medsebojno odpuščati. V soboto naj bi se nato naučila še, kako reči besede prosim, hvala, oprosti in rad te imam. Vilma Siter tako poudarja pomen dveh principov – POP in HOP:

POSNETEK: VILMA SITER

Foto: splet

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X