728×90 – glava
728×90 – glava
Dan odprtih vrat Čebelnjaka v Jurovskem Dolu

Dan odprtih vrat Čebelnjaka v Jurovskem Dolu

Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s čebelarskimi društvi že tradicionalno organizira Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev.

Slovenski čebelarji bodo letos ponovno dokazali svojo prepoznavnost in povezanost na dogodku Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev 2018. Letošnji dogodek, v več kot 125-ih čebelarskih društvih po Sloveniji, bo povezan tudi z zaključkom natečaja »Polepšajmo čebelam domovanje in spoznajmo čebelarje«, ko bodo slovenski osnovnošolci, ki so sodelovali na natečaju, simbolično posvojili čebelje družine. Dobro sodelovanje z osnovno šolo in čebelarji je tudi v občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Kot je povedal Stanislav Senekovič iz Čebelarskega društva bo pa dan odprtih vrat Učnega čebelnjaka, ki stoji pri Osnovni šoli Jožeta Hudalesa prihodnjo soboto, 5. maja:

POSNETEK: STANISLAV SENEKOVIČ

Naj povemo, da dan odprtih vrat čebelnjaka v Jurovskem dolu že tradicionalno pripravljajo v času praznovanja občinskega praznika. Prireditve v okviru Jurijevih dnevov se bodo odvijale še vse do 24. maja. Med njimi lahko omenimo Jurijev pohod v petek, 27. aprila, postavitve majskih dreves, več bo športnih dogodkov, eden od vrhuncev letošnjega praznovanja pa je zagotovo 9. Jurjevo srečanje folklornih skupin in praznovanje 45. obletnice delovanja Folklorne skupine Jurovčan.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X