728×90 – glava
728×90 – glava
V Zavetišču za živali v Mariboru še nekaj prostora

V Zavetišču za živali v Mariboru še nekaj prostora

Preteklo soboto, 5. maja je Zavetišče za živali Maribor odprlo svoja vrata za vse ljubitelje živali. Zanje so pripravili številne aktivnosti, ki so med 10. in 15. uro zavetišče spremenili v pravi park doživetij.

Ob tem je vodja zavetišča Tomaž Kristanič dejal, da so ga obiskovalci s svojim prihodom prijetno presenetili, saj je vmes ponagajalo vreme, a se niso pustili pregnati. Z velikim zanimanjem so spremljali vodene oglede in se udeležili izobraževanja za sprehajalce psov, kar ga navdaja z upanjem, da bodo njihovi (začasni) stanovalci kmalu dobili novo družbo pri dnevnih sprehodih. Seveda pa upa, kot še nadaljuje, da se je morda rodila tudi kakšna ljubezen na prvi pogled in bi lahko kmalu koga pospremili v nov dom. Nas pa je zanimalo, kako je s kapacitetami v zavetišču in v kolikšni meri so trenutno zasedene?

POSNETEK: TOMAŽ KRISTANIČ

Na Dnevu odprtih vrat se je odvijal tudi srečelov, ki je bil nadvse uspešen, saj so s pomočjo donatorjev zbrali dobrih tisoč 100 evrov. Za poslikavo obraza in animacijo je poskrbelo društvo Mars, katerega predstavniki so obiskovalcem na obraz narisali njihove najljubše živali. Veseli so bili tudi svoje prijateljice Bilbi, s katero so že sodelovali pri snemanju njenega videospota Shanti, tokrat pa je poskrbela za prijetno vzdušje najmlajših obiskovalcev. Spomnimo, da je zavetišče v lanskem letu praznovalo 30-letnico delovanja, naslednje leto pa bo minilo 10 let, odkar se nahajajo na trenutni lokaciji.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X