728×90 – glava
728×90 – glava
Test hoje in predstavitev nordijske hoje v Lenartu

Test hoje in predstavitev nordijske hoje v Lenartu

V Zdravstvenem domu Lenart si želijo, da bi uporabnikom čim bolj približali preventivne dejavnosti, ki so zelo pomembne za splošno zdravje občanov in tudi za zgodnje odkrivanje različnih bolezni.

V ta namen so se tudi letos odločili, da izvedejo test hoje. Gre za enostaven in varen način, kako s pomočjo hoje izmerino telesno zmogljivost, delavci zdravstvenega doma pa potem tudi glede na rezultate podajo nekaj nasvetov. Podrobneje o samem testu pa vodja Centra za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Lenart Klavdija Dvoršak:

POSNETEK: KLAVDIJA DVORŠAK

Test hoje na 2 km bo to soboto, 12. maja, med 8.30 in 11. uro na ŠRC Polena v Lenartu. Letos bodo tudi prvič pripravili 6-minutni test hoje pod vodstvom kineziologinje, ta pa je namenjen fizično manj aktivnim in starejšim ljudem. Hkrati bo v soboto na Poleni potekala tudi predstavitev nordijske hoje. Na dogodku bodo sodelovali še reševalci z reševalnim vozilom in zdravniki, tako da bo tudi omogočen vpogled v reševalno vozilo, kar je velikokrat zanimivo predvsem najmlajšim udeležencem. Ogledu se bo pridružil tudi nosorog Rafko – maskota Zdravstvenega doma Lenart. Delavci lenarškega zdravstvenega doma pa bodo na dogodku na voljo za morebitne preventivne nasvete in predstavitev preventivnih delavnic, ki jih izvajajo v okviru Centra za krepitev zdravja.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X