FOTO: V lenarškem parku nova igrala

FOTO: V lenarškem parku nova igrala

Preteklo soboto so se v Lenartu pridružili vseslovenskemu projektu Slovenija se igra, ki je na ulice, igrišča, v parke po vsej Sloveniji privabil številne otroke in mlade po srcu.

Pobudnik projekta je društvo Naturo, ki se osredotoča na raziskovanje otroške igre in povezanosti z naravo, v društvu spodbujajo medsebojno druženje in sodelovanje ter opozarjajo na pomembnost medgenracijskega druženja. V Lenartu je organizacijo dogodka prevzela Iniciativa staršev mesta Lenart. Obujali so stare igre, se gibali na prostem, prijateljsko tekmovali med seboj v različnih športih in se predvsem prijetno družili. V Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika so tudi uradno otvorili nova igrala, tam je bil tudi župan občine Lenart Janez Kramberger, ki pozdravlja takšen poseben dan, namenjen igri in druženju:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

V Lenartu so otroci napolnili park s smehom, pozitivno energijo in pravo mero otroške razigranosti. Sodelovala so številna društva, otroci pa so se lahko preizkusili v teku, badmintonu, šahu, celo molži, ustvarjali so z glino, prebirali revije in knjige ter se seveda z veseljem vzpenjali na nova igrala. Dogodek so popestrili tudi gasilci, za prigrizek pa sta poskrbela Zadruga Dobrina in LAS Ovtar Slovenskih goric.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X