728×90 – glava
728×90 – glava
Potreba po institucionalnem varstvu v Slovenskih goricah vedno večja

Potreba po institucionalnem varstvu v Slovenskih goricah vedno večja

Kot smo že poročali v začetku leta, bo hotel Črni les v Zamarkovi, dobil novo vsebino. Lastnik objekta se je odločil, da bi lahko v tem objektu izvajali celodnevno oskrbo starejših.

V ta namen so sklenili dolgoročno poslovno partnerstvo z družbo Dom Lenart, ki že 10 let uspešno upravlja z Domom svetega Lenarta in skrbi za 165 starejših občanov. Partnerja sta tako tudi že oddala skupno vlogo na javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše. Pri direktorju Doma sv. Lenarta Zlatku Gričniku smo preverili, kako kaže s to vlogo, odgovoril je, da za zdaj ni nič novega in glede na to, da trenutno vlada ni operativna, predvidevajo, da bi lahko odgovor na vlogo dobili šele v jeseni. Potreba po institucionalnem varstvu pa medtem tudi v Slovenskih goricah narašča. Dom v Lenartu ima trenutno zapolnjene vse kapacitete, čakalna lista pa je dolga – na svoje mesto v domu tako čaka več kot 160 starostnikov. Zlatko Gričnik pa podrobneje o tem, kako je prišlo do ideje in sodelovanja za vzpostavitev enote Doma sv. Lenarta v Zamarkovi:

POSNETEK: ZLATKO GRIČNIK

V primeru, da bo odgovor ministrstva pozitiven in bo podeljena koncesija, pa se bo lastnik Črnega lesa lotil njegove prenove. Celotna investicija je ocenjena na 3,3 milijone evrov, v lokalno okolje pa bi lahko prinesla do 40 novih delovnih mest.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X