728×90 – glava
728×90 – glava
V Mariboru danes že sedma Štengijada

V Mariboru danes že sedma Štengijada

Policijska uprava Maribor že od leta 2006 izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov.

Poleg policije kot nosilca, projekt združuje aktivnosti vseh institucij, ki v okolju kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. V okviru že 13. Otroške varnostne olimpijade so v maju na območju Policijske uprave Maribor izvedli šest predtekmovanj, zaključna prireditev pa bo potekala 31. maja v Dvorani Lukna, kjer bodo gostili najboljše iz predtekmovanj. Kot je povedal Borut Urnaut, vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Rače, sicer moderator Otroške varnostne olimpijade, so osnovnošolci tudi letos pokazali veliko znanja:

POSNETEK: BORUT URNAUT

S tako imenovano Štengijado pa projektu tudi letos dodajajo humanitarno noto. Gre za odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in letos že drugič tudi državno prvenstvo Policije, v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za velik prehodni pokal. Že 7. Štengijada je potekala danes, v torek, od 11.00 ure naprej pod stopnicami na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška. Sodelujoče ekipe v obliki startnine prispevajo 15 € za humanitarni namen, zbrani prispevki pa so bili v letu 2017 namenjeni letovanju otrok in za ta namen darovani Zvezi prijateljev mladine Maribor. Tudi letos so k izvedbi Štengijade povabili Zvezo prijateljev mladine Maribor, prispevki pa bodo prav tako namenjeni letovanju otrok.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X