728×90 – glava
728×90 – glava
V Mariboru prihodnje leto začetek gradnje zdravstvene postaje Tezno

V Mariboru prihodnje leto začetek gradnje zdravstvene postaje Tezno

V prizadevanjih za rešitev prostorske problematike zdravstvene postaje v mariborski mestni četrti Tezno se končno premika.

Mestni svet bo v četrtek obravnaval investicijsko dokumentacijo, gradnja na novi lokaciji pa naj bi se pričela prihodnje leto. Zdravstvena postaja na Teznu organizacijsko spada pod Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, z direktorjem Jernejem Završnikom smo se pogovarjali o problematiki neprimernih prostorov v omenjeni zdravstveni postaji:

POSNETEK: JERNEJ ZAVRŠNIK

Investicijsko dokumentacijo za to investicijo bo troej mariborski mestni svet obravnaval na četrkovi seji. Po drugi strani pa rešitev za osrednjo enoto Mariborske knjižnice še vedno ni znana. Kot je povedal župan Andrej Fištravec, so dogovori za plan B v zaključni fazi. Kaj točno je alternativa stavbi zavarovalnice na Cankarjevi ulici, ostaja skrivnost, saj naj bi to lokacijo razkrili javnosti šele po potrditvi dogovora. Na dnevnem redu četrtkove seje mestnega sveta bo med drugim tudi drugo branje rebalansa letošnjega proračuna občine, povečanje osnovnega kapitala javnega podjetja Marprom za 500.000 evrov ter manjša podražitev cen vrtcev in pomoči na domu.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X