728×90 – glava
728×90 – glava
Ekipa OŠ Videm – podružnica Sela je zmagovalka Otroške varnostne olimpijade

Ekipa OŠ Videm – podružnica Sela je zmagovalka Otroške varnostne olimpijade

V mariborski Športni dvorani Lukna se je v četrtek v velikem finalu 13. otroške olimpijade med seboj pomerilo 20 ekip četrtošolcev osnovnih šol iz območja Policijske uprave Maribor, ki so bile najboljše na letošnjih 6. predtekmovanjih.

Zbrane so pred začetkom tekmovanja pozdravili župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, pomočnik direktorja športnih objektov Maribor Aleš Antolinc,  pomočnik direktorja policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik in policista Leon ter Pika. Prva igra se je imenovala človek ne jezi se, v drugi igri so učenci tekmovali, kdo bo hitreje sestavil logotip interventnih služb, nato so se pomerili med ovirami in v zadnji, četrti igri črpali vodo. Na koncu je slavila ekipa Osnovne šole Videm – podružnica Sela, na drugo mesto se je uvrstila Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj, na tretje pa ekipa Vidma.

Učenci Osnovne šole Selnica ob Dravi so tekmovanje zaključili na 4. mestu, Osnovna šola Benedikt je bila enajsta, 12. je bila ekipa Lovrenca na Pohorju, učenci iz Svete Trojice so na koncu osvojili 19. mesto, zadnje 20. pa ekipa Jarenine.

Foto: splet – Otroška varnostna olimpijada

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X