728×90 – glava
728×90 – glava
V osrčju Slovenskih goric imamo starega-novega poslanca Franca Breznika

V osrčju Slovenskih goric imamo starega-novega poslanca Franca Breznika

Na osmih parlamentarnih volitvah je 1,7 milijona volilnih upravičencev izbiralo med 25 strankami in njihovimi 1.636 kandidati, v osrčju Slovenskih goric pa imamo starega-novega poslanca Franca Breznika. 

Zmagovalka volitev v državni zbor je stranka SDS, ki so ji volivci namenili slabih 25 odstotkov glasov, parlamentarni prag pa so prestopile še Lista Marjana Šarca, SD, SMC, Levica, NSi, DeSUS, Stranka Alenke Bratušek in SNS. V novem sklicu parlamenta bo torej devet strank. Osrednje Slovenske gorice imajo starega-novega poslanca Franca Breznika, prav tako so od SDS-a v parlamentu Marjan Pojbič iz volilnega okraja Pesnica, iz Maribora Dejan Kaloh, Jožef Lenart in Suzana Lep Šimenko pa s Ptuja. Na listi Marjana Šarca sta parlamentarni prag presegla Lidija Divjak Mirnik iz Maribora in Aljaž Kovačič iz volilnega okraja Ormož, pri Socialnih demokratih Bojana Muršič iz volilnega okraja Ruše, pri SMC-ju Branislav Rajič iz Maribora in Mojca Žnidarič iz volilnega okraja Ormož. Levica ima na našem koncu dva poslanca: Franca Trčka iz Maribora in Boštjana Koražijo iz ptujskega volilnega okraja, pri Novi Sloveniji sta to Martin Mikolič s Šmarij pri Jelšah in Jožef Horvat z Lendave, pri Desusu se je v parlament uspel uvrstiti Jurij Lep, sicer župan občine Selnica ob Dravi, drugi poslanec osme volile enote je Franc Jurša iz Ljutomera. In še Slovenska nacionalna stranka – Zmago Jelinčič Plementi je kandidiral v Slovenskih Konjicah in Rušah in uspel, v poslanskih klopeh pa je tudi Jani Ivanuša iz Ormoža.

Kot smo povedali, imajo osrednje Slovenske gorice še naprej poslanca Franca Breznika, ki je v lenarškem volilnem okraju prejel daleč največ glasov – v odstotkih nekaj več kot 35 oziroma številčno 2 tisoč 674. Včeraj je v našem studiu med drugim povedal:

POSNETEK – FRANC BREZNIK

In kaj so o tokratnem volilnem izidu povedali poslušalci, ki so poklicali v včerajšnjo rubriko Vaše mnenje?

POSNETEK – MNENJE

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X