728×90 – glava
728×90 – glava
Len-Art  vabi v Lenart

Len-Art vabi v Lenart

Pričenjajo se poletne prireditve LEN-ART in vabijo v mesto Lenart, ki bo zaživelo ob zvokih in ritmih številnih dogodkov. LEN-ART bo zabaven, živahen, poživljajoč in sproščujoč, z namenom oživljanja našega mesta. Družila nas bo pozitivna energija in dobra volja, uživali bomo ob različnih dogodkih, glasbi, plesu in na predstavah.  Ob zvokih in v ritmu LEN-ART-a  se bomo imeli lepo. Pridite v mesto Lenart!

 

JUNIJ

PONEDELJEK, 11. JUNIJ, DOM KULTURE LENART, OB 18.30

ZAKLJUČNA PRODUKCIJA ZASEBNE GLASBENE ŠOLE MUZIKLUB

V okviru dogodkov LEN-ART se bo zvrstila že 6. tradicionalna zaključna produkcija omenjene šole. Na pestrem nastopu se vsako leto predstavijo učenci, ki obiskujejo programe popularne glasbe. Letos bodo izvedli 22 pesmi tujih in domačih glasbenih skupin, kot so Aerosmith, Nina Pušlar, Nirvana, Čuki, Dire Straits, Roxette, Green Day, Michael Jackson, Ansambel bratov Avsenik in podobni.

V nastop je vključenih več kot 100 učencev, ki, povezani v različne glasbene zasedbe, samostojno izvajajo domače in tuje pesmi različnih zvrsti iz različnih obdobij, pri čemer v manjši meri sodelujejo tudi njihovi mentorji. Glasbeno zahteven dogodek je ob podpori tehnične ekipe in izkušenega povezovalca programa profesionalno izpeljan ter vsem nastopajočim in ostalim gostom zapisan v trajen spomin. Gostja: Ditka

Organizator: Muziklub

www.muziklub.si

ČETRTEK, 14. JUNIJ, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 19.30

VOKALNA SKUPINA JAZZVA IN PIHALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE LENART

Nastop  Jazzve navduši, njihov repertoar sestavljajo pesmi najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Pozitivna energija, šarm in glasovi vas bodo osvojili. Zgodbe pripovedujejo predano in prepričljivo, pa naj bodo v živahnih ritmih ali otožnih melodijah, naj bodo nagajive ali povsem resne.  Prava kombinacija tehničnega znanja, profesionalnosti, humorja in sproščenosti ter ščepca spogledovanja s publiko.

Pihalni orkester glasbene šole Lenart deluje sedmo leto, njegov mentor in vodja je Simon Štelcer. Repertoar orkestra je raznolik, od klasike, modernih skladb, do koračnic, ki so del programa vsakega orkestra. Nastopa na večjih javnih prireditvah glasbene šole, na občinskih prireditvah, predstavil se je tudi na Art campu Festivala Lent. Orkester je uspešno nastopil na reviji orkestrov glasbenih šol v Šenčurju. Zgodbe, zapisane v notah, v odlični izvedbi mladih glasbenikov zazvenijo v čudovitih melodijah, s pridihom igrivosti.

Vabljeni na omamno dišeč glasbeni večer. Če bo dež, bo koncert v Domu kulture Lenart.

Organizator: Občina Lenart

http://jazzva.si/

https://www.facebook.com/KonservatorijZaGlasboInBaletMaribor/

http://www.konservatorij-maribor.si/

Klemen Dovjak 00386 40

NEDELJA, 24. JUNIJ, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 21.00

NAJLEPŠE PESMI SVETOVNO ZNANIH IN SLOVENSKIH MUZIKALOV

Koncert Cerkveno -prosvetnega pevskega zbora KD Sv. Ana

Pesmi iz muzikalov Moje pesmi, moje sanje, Briljantina, Levji kralj, Mamma Mia, Vesna,…

Romantične zgodbe, mladostniška upornost, srednješolske ljubezni, optimizem, življenjska energija, živahni ritmi, ubrani glasovi pevskega zbora KD Sv. Ana, poletna noč pod zvezdami,…

Prisluhnite vaši pesmi, sanjajte svoje sanje, zaplešite v ritmih Briljantine, zaljubite se kot Vesna…in pridite na koncert, ki vam bo dal nove energije. Če bo dež, bo koncert v Domu kulture Lenart.

Organizator: Občina Lenart

http://www.kd-sveta-ana.si/

https://www.facebook.com/KDSvetaAna/

Klemen Dovjak 00386 40

PETEK, 29. JUNIJ, ŠPORTNA DVORANA LENART, OB 21.00

FOLKART V LENARTU

»African Tumbas«, Nairobi, Kenija

Vroči afriški ritmi z bogatim ljudskim izročilom.

Ta folklorna skupina iz Kenije, države na vzhodu črne celine, je bila ustanovljena leta 1996. Ob uporabi značilnih glasbil in z nošami različnih plemen nas skozi temperamentne predstave popeljejo skozi bogato tradicijo svoje obmorske države. Njihovi plesi so polni zanimivih afriških ritmov, posebne energije in nenehnega gibanja. Vse skupaj pa izdatno podkrepijo z udarci na bobne, imenovane l’Ohangla; ti imajo pomembno vlogo pri vseh tradicionalnih dogodkih – pri poroki, rojstvu in ob smrti, kot tudi ob verskih obredih.

https://www.facebook.com/AfricanTumbas/

Ansambl narodnih igara i pesama »KUD Sevojno«, Sevojno, SRBIJA

Barvita, energična, zakoreninjena ljudska tradicija

Ko je bilo leta 1954 ustanovljeno kulturno-umetniško društvo Sevojno, so mnoge generacije dobile priložnost ukvarjati se z ljudskimi plesi, pesmimi in glasbo, saj je znano, da Srbi gojijo globoko spoštovanje do svoje kulture. Originalnost, raznolikost, udarni ritmi, lepota noš, nezgrešljiva iskrivost in veličina ljudskega življenja so temelj sleherne predstave folklornega ansambla, ki je gostoval po vsem svetu ter vsa leta svojega obstoja pobira najvidnejše nagrade tako v tujini kot doma, v Srbiji. Prav tako ohranjajo izvirnost pristnih ljudskih običajev in avtentičnost narodnih noš, saj so v njihovi zbirki tudi noše, stare preko sto let.

Organizator: Občina Lenart

https://www.facebook.com/KudSevojno/

SOBOTA, 30. JUNIJ, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 9.00

BODIMO PRIJATELJI, PREDSTAVA ZA OTROKE Z ANIMACIJAMI

Gledališče Pravljičarna

Ježek Pik Pikasti se je še pred nekaj meseci prav vsak dan igral z gozdnimi prijatelji, odkar pa ima novo tablico in telefon je prepričan, da prijateljev sploh ne potrebuje več. Na Gozdbooku jih ima namreč kar 3899, pa naj bi mu bilo mar za medveda, ki igra nogomet ali veverico, ki je najboljša v skoku v daljino? Po predstavi sledijo zanimive animacije … Če bo dež, bo predstava v Domu kulture Lenart.

Organizator: Občina Lenart

http://www.pravljicarna.si/

JULIJ

SOBOTA, 14. JULIJ, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 9.00

IGRALNE URICE

Igre vseh vrst, veselja poln koš, smeha polna vreča, prijateljev, da jih prešteti ne moreš. Igra je sreča, če jo deliš z drugimi. Povabi starše, prijateljice in prijatelje. Kratkočasno, ustvarjalno in zabavno bo.

Organizator: Iniciativa staršev otrok iz Lenarta

PETEK, 20. JULIJ, DOM KULTURE LENART, OB 21.00

ZAPORNIK ŠT. 3.2.3, MONOKOMEDIJA

IGRA DOMEN VALIČ

Monokomedija Zapornik št. 3.2.3. predstavi Alojzija Šušteršiča (igra Domen Valič), neprilagojenega posameznika, ki za družbo ne mara dosti in ta za njega še manj, zato si življenje zrežira po svoji volji.

Pripoved duhovito pelje čez otroštvo, najstniška leta in rano mladost, v kateri je deško dvorišče zamenjal s socialnimi uradi, diskoteke in najstniško rajanje pa z zaporom.

Tako izoblikuje svojstven čut za pravičnost, ki po potrebi opravičuje sredstva in življenjski moto ‘Mene ne bo noben jebal‘, s katerim se prebija in jadra čez vse mogoče in nemogoče avanture.

Organizator: Občina Lenart

http://valic-teater.si/repertoar/11/zapornik_st_3_2_3/

NEDELJA, 22. JULIJ, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 18.00

CIRKUS, PREDSTAVA IN ANIMACIJE ZA OTROKE

Nastopata brata Malek, Rekreacijsko-ustvarjalno društvo Eleja

Pridite, cirkus bo, v parku, brez šotora, ustvarjali ga boste vi, skupaj z bratoma Malek. Zabavne vragolije, žongliranje, monokolesa, hula hop, hodulje in še marsikaj, ne zamudite,… Če bo dež, bo predstava v Domu kulture Lenart.

Organizator: Občina Lenart

https://www.facebook.com/RUDEleja/photos/a.380711471443.161091.334291621443/10154673730386444/?type=3&theater

SOBOTA, 28. JULIJ, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 9.00

IGRALNE URICE

Igre vseh vrst, veselja poln koš, smeha polna vreča, prijateljev, da jih prešteti ne moreš. Igra je sreča, če jo deliš z drugimi. Povabi starše, prijateljice in prijatelje. Kratkočasno, ustvarjalno in zabavno bo.

Organizator: Iniciativa staršev otrok iz Lenarta

AVGUST

SOBOTA, 4. AVGUST, DOM KULTURE LENART, OB 21.00

ŽENITNI OGLAS, KOMEDIJA

Predstava Ženitni oglas je duhovita črna komedija, ki se začne z romantičnim zmenkom v dvoje, nato prerase v »trojček«, ki ga prekine nenaklepni umor, za katerega se izkaže, da morda le ni bil to, kar se zdi. Kaotični večer, poln preobratov in situacijske komike se šele začne. Kako se konča in kdo bo koga ter kdo bo s kom? To si lahko ogledate v predstavi, ki vas ne bo pustila ravnodušnih, pa tudi brezdušnih ne. Igrajo: Danica Kardoš, Boštjan Sinic in Matej Mertuk. Prisrčno vabljeni na novo dozo smeha.

Organizator: Občina Lenart

https://www.facebook.com/events/116616719010924/

SOBOTA, 4. IN 11. AVGUST, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 10.00

KNJIŽNICA POD KOSTANJI, za otroke in starše

Brati pomeni početi podvige.

Brati je možno marsikaj.

Recimo: grozdje in fige in knjige

in med brati še kaj. (T. Pavček)

Pravljice in bralna doživetja, ki živijo z vami in za vas.

Organizator: Knjižnica Lenart

http://www.lenart.sik.si/AmplioCMS2/public/EnterPublic.cms2

https://www.facebook.com/siklnt/

PETEK, 10. AVGUST, DOM KULTURE LENART, OB 21.00

KAVARNIŠKI VEČER Z BILBI, koncert

Zasedba:

Bilbivokal, Luka Herman Gaiserkontrabas, Doris Šegula, k.g. violina, Gregor Stermecki klaviature, akustična kitara, Peter Dekleva klaviature, akustična kitara, Jože Zadravec – bobni.

Bilbi napoveduje novo koncertno poslastico pod naslovom “Kavarniški večer z Bilbi”. Dunajska kavarna je kraj, kjer so se že od nekdaj dobivali posamezniki, da bi se pogovarjali o svojih sanjah, delili ideje drug z drugim, da bi skladali mojstrovine, ali da bi sedeli in v miru opazovali, kako se jim barvito življenje odvija pred o

mi.

Na LEN-ART–u bo Bilbi razvajala s svojim klasi

nim repertoarjem v povsem novih preoblekah, ter predstavila tudi skladbe aktualnega, tretjega studijskega albuma, Šibke to

ke. Od čutnih, intimnih prepletanj violine in kontrabasa, do strastnih, divjih ritmov, začinjenih s premišljeno mero urbanosti in poetike. Kot se za pravi kavarniški večer spodobi, je na glasbeno druženje povabila posebnega gosta – melanholičnega glasbenega poeta, Brodolomca.

Organizator:Občina Lenart

http://www.bilbi.si/

SOBOTA, 18. IN 25. AVGUST, MESTNI PARK DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU, OB 10.00

KNJIŽNICA POD KOSTANJI, za otroke in starše

A nazaj se daleč ne pride.

Pravo branje le dalje in dalje gre

čez črke in pike, čez vrte in hribe

v Koromandijo ali še dlje. (T. Pavček)

Pravljice in bralna doživetja, ki živijo z vami in za vas.

Organizator: Knjižnica Lenart

http://www.lenart.sik.si/AmplioCMS2/public/EnterPublic.cms2

https://www.facebook.com/siklnt/

NEDELJA, 19. AVGUST, DOM KULTURE LENART, OB 20.00

ROBERT OŽINGER SEKSTET


Omenjena zasedba izvaja avtorske skladbe Roberta Ožingerja napisane
predvsem pod vplivom jazzovske glasbe in “klasične glasbe” dvajsetega
stoletja. Veliko vlogo v teh skladbah ima improvizacija. Skladbe
Robert Ožingerja se stlilno umeščajo tako v zgodnejša obdobja jazz
glasbe kakor tudi moderni jazz današnjega časa.
Zasedbo sestavljano odlični akademsko izobraženi glasbeniki z obilo
odrskimi izkušnjami in sicer:
Karin Zemljič – vokal, samo Ivačič-vokal, Miha Györek- saksofon, Robert Ožinger- klavir, Luka Herman Gaiser- kontrabas, Jože Zadravec- bobni.

Organizator: Občina Lenart

PONEDELJEK, 20. AVGUST

ZBIRALIŠČE PRED PROSTORI DRUŠTVA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENSKE GORICE- »STARA POLICIJA«, TRG OSVOBODITVE 6 V LENARTU, OB 9.00

ŠPORTNE IGRE V MESTNEM PARKU DR. JOŽETA PUČNIKA V LENARTU

Organizator: Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice

https://www.facebook.com/dpmsg.drustvoprijateljevmladine/

TOREK, 21. AVGUST

ZBIRALIŠČE PRED PROSTORI DRUŠTVA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENSKE GORICE- »STARA POLICIJA«, TRG OSVOBODITVE 6 V LENARTU, OB 9.00

LIKOVNA DELAVNICA: LENARŠKE VEDUTE

Organizator: Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice

https://www.facebook.com/dpmsg.drustvoprijateljevmladine/

DOM KULTURE LENART, OB 18.00

MALA MURSKA DEKLICA, predstava za otroke

Ku-kuc gledališče

Mala Murska deklica je doma pod rečno gladino, tam, kjer mlin na Muri obrača svoje kolesje dan za dnem in štorklje čuvajo svoja gnezda. Še nikoli ni videla »kaj je tam čez hrib« in dnevi se ji zdijo neznansko dolgočasni. Njen najboljši prijatelj Štrk Joži pa je pravi popotnik. Videl je že pol sveta in Mala Murska deklica ima najrajši zgodbe iz njegovih potovanj. Odpravi se na odkrivanje sveta…

Organizator: Občina Lenart

https://www.kukucpredstave.com/

SREDA, 22. AVGUST, ZBIRALIŠČE PRED PROSTORI DRUŠTVA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENSKE GORICE- »STARA POLICIJA«, TRG OSVOBODITVE 6 V LENARTU, OB 9.00

IZLET NA POHORJE

Organizator: Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice

https://www.facebook.com/dpmsg.drustvoprijateljevmladine/

 

ČETRTEK, 23. AVGUST, ZBIRALIŠČE PRED PROSTORI DRUŠTVA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENSKE GORICE- »STARA POLICIJA«, TRG OSVOBODITVE 6 V LENARTU, OB 9.00

IGRANJE DRUŽABNIH IGER POD KROŠNJAMI

Organizator: Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice

https://www.facebook.com/dpmsg.drustvoprijateljevmladine/

PETEK, 24. AVGUST, PROSTORI DRUŠTVA PRIJATELJEV SLOVENSKE GORICE »STARA POLICIJA«, TRG OSVOBODITVE 6, OB 9.00

PRIPRAVA RAZSTAVE IN SLOVO OD POČITNIC

Organizator: Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice

https://www.facebook.com/dpmsg.drustvoprijateljevmladine/

PETEK, 31. AVGUST, DOM KULTUE LENART, OB 20.00

GRAD GORI!, koncert

Brina Vogelnik – glas, Barja Drnovšek – violina, Matija Solce – harmonika

Grad gori! obuja slovenske in evropske ljudske zgodbe v sveži luči. Povezuje ljudsko, tradicionalno glasbo s tradicionalnimi folk motivi. Trio sestavljajo pevka Brina Vogelnik, tekstopiska, glasbenica in pevka, Matija Solce, karizmatični harmonikaš in Barja Drnovšek, fantastična violinistka, improvizatorka in klasična glasbenica. Skupaj igrajo ljudske in avtorske pesmi prežete s strastjo, milino in močjo. Slovenske in ljudske viže iz vsega sveta, šegava, vesela in radoživa glasba, ki se dotakne duše.

Organizator: Občina Lenart

http://brinavogelnik.si/gradgori/

SEPTEMBER

PETEK, 8. SEPTEMBER, DOM KULTURE LENART, OB 20.00

ŽUPANOVA MICKA, Anton Tomaž Linhart, KOMEDIJA

SNG Drama Ljubljana

Igrajo: Klemen Slakonja/Gregor Bakovič, Saša Pavlin Stoši

, Rok Kravanja, Uroš Fürst, Nina Valič, Klemen Janežič, Janez Škof, režija: Luka Martin Škof

»Ti si lepa kakor roža, dolga kakor smreka, brhka kakor hrast, v tvojih tatinskih očeh en fant notri sedi, kateri v mene venkaj strelja. No, kako ti to dopade?«
Kdo ne pozna tega prvega odrskega in v slovenski komediji vse do zdaj le redko preseženega Anžetovega poskusa dvorjenja ljubljeni Micki? Anže, Micka, žlahtni gospod Tulpeneheim, Glažek in drugi prebrisanci nas bodo v prvi komediji, v domači, slovenski govorici nasmejali in zabavali. V slogu lahkotne komedije doživimo romantizirani svet kranjskega kmečkega življa ob koncu 18. stoletja.

Organizator: Občina Lenart

http://www.drama.si/

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X