728×90 – glava
728×90 – glava
Občina Lenart vstopa v Zeleno shemo slovenskega turizma

Občina Lenart vstopa v Zeleno shemo slovenskega turizma

V okviru 8. Kmetijsko obrtniškega sejma KOS v Lenartu je župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, v prisotnosti predsednika Štajerske turistične zveze, Ivana Ribiča, podpisal listino Zelene politike slovenskega turizma.

S tem se je Občina Lenart pridružila 37 turističnim destinacijam, ki so vstopile v nacionalni program pospeševanja uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma, katere lastnik je Slovenska turistična organizacija. V okviru Zelene sheme slovenskega turizma se podeljuje znak SLOVENIA GREEN, ki je obljuba zelene prihodnosti in turistom pomeni zagotovilo dobre, okolju in družbi prijazne destinacije in zbuja zaupanje. Več župan, mag. Janez Kramberger:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER 

S podpisom Zelene politike slovenskega turizma občina Lenart »tudi formalno sprejema 10 trajnostnih načel, s katerimi se zavezujejo k trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave. Takoj po vstopu v shemo smo v destinaciji že določili koordinatorko Valerijo Jelen, sestala se je že tako imenovana Zelena ekipa, ki se je podrobneje seznanila s samim program pospeševanja uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu in s svojo pomembno vlogo v tem postopku. Program se namreč ne nanaša samo na turizem ampak zajema delovanje občine kot celote.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X